Trei milioane de prezervative vor fi distribuite la Carnavalul de la Rio

carnavalul_de_la_Rio (25)
carnavalul_de_la_Rio (25)

Viața celor peste zece milioane de locuitori ai orașului Rio de Janeiro va fi dominată, începând de vineri, de festivităţile Carnavalului de la Rio ce atrag anual mii de vizitatori din toate colţurile lumii. La ediția din acest an a Carnavalului, desfășurată în perioada 17-21 februarie, autoritățile regionale vor distribui trei milioane de prezervative, au anunţat, joi, reprezentanţii Secretariatului pentru Sănătate al statului Rio.

Executivul statului Rio va distribui, totodată, pe străzi şi pe stadioane, 55.000 de cutii cu prezervative şi 160.000 de broşuri despre bolile cu transmitere sexuală şi despre metodele de profilaxie.

Campania demarată de autorităților din Rio, destinată prevenirii bolilor cu transmitere sexuală, inclusiv maladia SIDA, se derulează sub sloganul "Graţie prezervativelor, carnavalul se va derula într-o totală armonie".

Pentru asigurarea securității ”celei mai mari sărbători din lume", la care sunt așteptați, în perioada 17-21 februarie peste cinci milioane de persoane, din care 850.000 sunt turiști, au fost mobilizați aproximativ 50.000 de polițiști.

Pentru  organizarea Carnavalului din Rio de Janeiro, care scoate în stradă cele mai bune școli de samba și cele mai spectaculoase costume, s-au implicat în acest an 250.000 de persoane.

Veniturile obținute cu ocazia festivlului vor intra în conturile guvernului local și sunt estimate la 640 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel