TM2023. Festivalul Filmului European începe pe 9 mai, la Timişoara

Festivalul Filmului European, ediţia a 27-a, începe pe 9 mai, în Capitala Culturală a Europei - Timişoara, iar evenimentul va fi marcat printr-o gală, de Ziua Europei, informează organizatorii.

Festivalul va continua în perioada 10-14 mai la Casa de Cultură "George Motoia Craiu" de la Oraviţa, între 15 şi 23 mai la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, Cinemateca Union şi Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, între 18 şi 20 mai la Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu" din Curtea de Argeş, între 18 şi 21 mai la Cinema Unirea din Botoşani, şi între 19 şi 21 mai la Casa de Cultură de la Gura Humorului.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene.

"În anul în care ICR sărbătoreşte 20 de ani de activitate, iar Timişoara este capitala europeană a culturii, este o onoare pentru noi să anunţăm o nouă ediţie a evenimentului cu cea mai îndelungată tradiţie din portofoliul ICR: Festivalul Filmului European. O manifestare europeană prin excelenţă, Festivalul, iniţiat de Comisia Europeană în urmă cu 27 de ani, reprezintă nu doar un cadru care oferă iubitorilor de film din România diversitatea de idei şi bogăţia stilistică a cinema-ului european, ci este şi o confirmare a forţei echipei ICR, căreia m-am alăturat din nou, şi care reuşeşte să ducă, în fiecare an, filmul european în cât mai multe oraşe româneşti.

Citiți mai departe pe Spectacola.ro: https://www.spectacola.ro/tm2023-festivalul-filmului-european-incepe-pe-9-mai-la-timisoara_28654.html?fbclid=IwAR1cUyvkovK1nGyNWXhQ8d4cR_T6nGF2Da-nkUATzRgJjG3fz6GiWeiISYM 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel