Știrile dimineții din sport - 8 martie

CSM BUCUREȘTI - GYOR, rezultat final. Cel mai important meci - LIVE TEXT
CSM BUCUREȘTI - GYOR, rezultat final. Cel mai important meci - LIVE TEXT

Ştirile pe scurt din această dimineaţă, sinteza principalelor evenimente sportive din ţară şi din lume.

* Sportiva română Alexandra Predescu a cucerit, miercuri, medalia de argint în proba feminină de spadă a junioarelor, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Soci (Rusia), potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă. Predescu (CSA Steaua), campioană mondială de cadete în urmă cu trei ani, la Taşkent, a fost învinsă în finală de italianca Federica Isola, cu 15-6.

* CSM Bucureşti, campioana en titre, a fost învinsă neaşteptat de SCM Craiova cu scorul de 23-21 (11-12), miercuri, în Sala Polivalentă din Bănie, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. CSM Bucureşti, echipă calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu obiectivul de a ajunge la turneul Final Four al competiţiei, a suferit prima sa înfrângere internă din acest sezon. 

* CSM Bistriţa şi CSU Danubius Galaţi au câştigat meciurile jucate în Liga Naţională de handbal feminin, pe teren propriu. CSM Bistriţa a câştigat derby-ul transilvănean cu HC Zalău cu scorul de 22-19 (9-9), în etapa a 19-a. Într-o partidă contând pentru etapa a 18-a, CSU Danubius Galaţi a dispus de CS Rapid USL Metrou Bucureşti cu 24-20 (13-8). 

* AHC Potaissa Turda a învins vicecampioana CSM Bucureşti cu scorul de 28-24 (14-10), miercuri, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Victoria, venită la capătul unei partidei dominate în cea mai mare parte a sa, a dus-o pe Potaissa pe primul loc, cel puţin pentru moment. .

* Liderul BC CSU Sibiu a învins-o pe SCM U Craiova cu scorul de 79-72 (22-19, 20-21, 18-17, 19-15), miercuri, în deplasare, într-o partidă din etapa a 19-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. Cu 3 minute şi 55 de secunde înainte de final scorul era egal, 72-72, dar apoi sibienii au reuşit şapte puncte, iar gazdele niciunul. 

* Corona Braşov a fost învinsă în deplasare de echipa MAC Budapesta cu scorul de 4-0 (0-0, 1-0, 3-0), miercuri seara, în primul meci din semifinalele Erste Liga la hochei pe gheaţă. Golurile au fost marcate de Jared Brown (34:27), Balazs Somogyi (40:24, 41:05) şi Brance Orban (54:39). Joi, cele două formaţii se vor înfrunta tot la Budapesta, în al doilea meci al semifinalei. 

* Juventus Torino s-a calificat, miercuri seara, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Tottenham Hotspur cu scorul de 2-1 (0-1), la Londra, în manşa secundă a optimilor. Cele două echipe terminaseră la egalitate, 2-2, în partida tur, de la Torino. Londonezii au deschis scorul pe Stadionul Wembley prin Heung-Min Son (39), dar Juve, care a evoluat dezamăgitor timp de o oră, a întors soarta partidei şi a calificării în decurs de doar trei minute, graţie golurilor marcate de argentinienii Gonzalo Higuain (64) şi Paulo Dybala (67).

* Echipa engleză de fotbal Manchester City s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, deşi a fost învinsă surprinzător acasă de FC Basel cu scorul de 2-1, în manşa secundă a optimilor. City, care câştigase prima manşă cu 4-0, a deschis scorul prin brazilianul Gabriel Jesus (8). Mohamed Elyounoussi a restabilit egalitatea (17), iar Michael Lang (71) a adus victoria oaspeţilor. Gabriel Jesus a marcat golul cu numărul 100 pentru cetăţeni în Champions League. Manchester City nu mai pierduse pe teren propriu din decembrie 2016.

* Justin Kluivert, fiul lui Patrick Kluivert, a fost convocat pentru prima dată în echipa naţională a Olandei de selecţionerul Ronald Koeman. Koeman, numit selecţioner luna trecută, a convocat 33 de jucători pentru meciurile cu Anglia şi Portugalia, programate pe 23 şi pe 26 martie. Justin Kluivert (19 ani), jucătorul lui Ajax Amsterdam, se află la prima selecţie, ca şi Hans Hateboer, Ruud Vormer, Steven Bergwijn, Marco Bizot, Guus Til şi Wout Weghorst.

* Mijlocaşul argentinian Fernando Gago (Boca Juniors) ar putea rata participarea, cu naţionala ţării sale, la CM de fotbal din Rusia, după ce s-a ales cu o nouă accidentare la genunchi. Potrivit oficialilor clubului, abia refăcut după o problemă tot în zona genunchiului, Gago, 31 de ani, a suferit o nouă lovitură, care îl va ţine departe de teren în jur de 3 luni, astfel că şansele de a fi convocat pentru CM sunt minime.

* Selecţionerul naţionalei de fotbal a Rusiei, Stanislav Cercesov, nu crede că rasismul şi huliganismul de pe stadioanele din ţara sa sunt o problemă atât de mare încât să afecteze desfăşurarea Cupei Mondiale din vara acestui an, scrie AFP. Asigurările date de Cercesov vin după ce Spartak Moscova, campioana en titre, a fost sancţionată marţi cu suspendarea stadionului său, din cauza scandărilor proferate de suporteri la derby-ul din weekend împotriva rivalei locale Lokomotiv.

* Internaţionalul irlandez Paddy Jackson a pledat nevinovat într-o afacere de viol, în cea de-a 5-a săptămână a procesului său. Acuzat că a violat o tânără de 19 ani la domiciliul său în 2016, rugbystul irlandez Paddy Jackson (26 ani) a continuat să nege faptele şi a pledat nevinovat, ca şi coechipierul său de la Ulster, Stuart Olding (24 ani), şi el implicat în această afacere.

* Hawaianul George Downing, considerat o legendă a surfingului pe valuri uriaşe, a încetat din viaţă miercuri 7 martie, la vârsta de 87 ani. Downing a murit miercuri dimineaţă în Insula sa natală Oahu (Hawaii). Până la 87 de ani, el şi-a dedicat viaţa oceanului, valurilor şi naturii.

* Norvegienii Maiken Caspersen Falla, la feminin, şi Johannes Hoesflot Klaebo, la masculin, au câştigat miercuri, în faţa propriului public, probele de sprint de la Drammen (Norvegia), contând pentru Cupa Mondială de schi fond. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel