Tipul de brânză care te ajută să slăbești. Consum-o regulat și vei vedea imediat rezultatele

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Vești bune pentru persoanele care adoră să consume brânza. Poți consuma acest aliment și pentru a slăbi, dar trebuie să o faci în mod regulat. Care este tipul de brânză ce te face să scapi de kilogramele în plus?

 

Brânza trebuie consumată într-o cantitate rezonabilă, nu să faci exces. Ar fi bine să razi puțină peste o salată generoasă. Cât despre sortimente, optează mereu pentru cele din lapte integral de oaie sau capră. Poți consuma și feta, care conține și oaie și capră. Așa că dacă îți place telemeaua de oaie de la Sibiu, mănânc-o și la dietă!

Tipurile de brânză care scad riscul de diabet

Brânza de oaie și cea de capră conțin grăsimi de tip MCT (trigliceride cu lanț mediu). Acestea te ajută să slăbești, susțin efortul fizic, sunt bune la digestie și scad riscul de diabet. Mai mult, brânza care provine de la animale care s-au hrănit preponderent cu iarbă conține o mulțime de nutrienți sănătoși.

Care sunt beneficiile brânzei

Brânza este bogată în calciu, grăsimi bune și proteine. Mai mult, dacă provine din laptele animalelor care au păscut multă iarbă, brânza conține un raport optim între grăsimile de tip Omega 3 și Omega 6. De asemenea, brânza conține vitaminele A, B 12, D, dar și zinc, elemente benefice pentru sănătatea organismului.

Cercetătorii spun că, de fapt, brânza, traiul la munte și nu peștele ar fi secretele vieții lungi ale locuitorilor din Sicilia și Grecia.

Cu toate acestea, ai grijă să mănânci brânzeturi naturale, din surse sigure și lapte integral, pe cât posibil nepasteurizat. De aceea, este bine să citești etichetele sortimentelor de brânză și să le alegi pe cele din lapte nepasteurizat. De obicei, acestea sunt brânzeturile franțuzești, cu miros puternic, pe care le găsești la raioanele speciale de brânzeturi din supermarket!

Nu uita! Chiar dacă este sănătoasă, o porție corectă de brânză nu ar trebui să fie mai mare de 70 g pentru telemea şi de 30-35 g pentru parmezan, caşcaval şi brânză cu mucegai. Aceasta este recomandarea medicului Mihaela Bilic, în privința consumului optim de brânză.

Cheesecake fără coacere, cu iaurt grecesc și piersici. Rețeta perfectă pentru weekend

Cheesecake-ul fără coacere, cu iaurt grecesc și piersici este un desert perfect pentru weekend. 

Ingrediente

Blat

250 g biscuiţi digestivi
125 g unt topit

Crema

500 g mascarpone
240 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
smântână neîndulcită pentru frişcă (100ml)
2 plicuri zahăr vanilinat
50 g zahăr  în funcţie de gust)
piersici dintr-un borcan de compot (700 ml)
10 g foi gelatină
100 ml zeamă din compot

Decor

piersicile dintr- un borcan de compot
10 g foi gelatină
300 ml zeamă din compot
coacăze roşii

Cum se prepară

Mărunţim biscuiţii digestivi şi apoi adăugăm untul topit şi amestecăm până când obţinem o textură nispoasa. Adăugăm compoziţia într-o tavă de tort şi nivelăm cu mâna sau apăsăm cu un pahar până când formăm blatul. Dăm tava la frigider, timp în care ne ocupăm de cremă, potrivit tradițiisidelicii.ro.

Scoatem piersicile din compot şi le lăsăm să se scurgă de zeamă şi le tăiem cubuleţe. Mărunţim cu ajutorul unui blender vertical zahărul împreună cu cel vanilinat până când devine pudră şi apoi îl mixăm cu brânza mascarpone şi iaurtul grecesc.

Mixăm smântâna pentru frişcă pe care am adăugat-o în compoziţia de mai sus. Hidratam foile de gelatină timp de 5 minute în apă rece, apoi le scurgem de apă şi le adăugăm într-o crăticioară cu 100 ml zeamă din compot de piersici, la foc mic. Amestecăm continuu până când gelatina se lechifiaza (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel