The New York Times: Internetul, invadat cu imagini ce prezintă abuzuri asupra copiilor. Date șocante

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Numărul de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri asupra copiilor a crescut exponențial în ultimii ani, ajungând la 45 de milioane de astfel de materiale online în 2018, evoluție ce sugerează că firmele și autoritățile sunt neputincioase în fața acestui flagel, relatează The New York Times.

Profitând de noile tehnici de criptare, infractorii din mediul online creează și distribuie conținut ilegal, iar o investigație a jurnaliștilor de la cotidianul The New York Times dezvăluie o lume criminală subterană vorace care a exploatat eforturile defectuoase și insuficiente pentru a o elimina.

La fel ca în cazul discursului urii și propagandei teroriste, multe companii de tehnologie informaţională nu au reușit să prevină în mod adecvat distribuirea de imagini cu abuzuri  pe platformele lor, ori nu au reușit să coopereze suficient cu autoritățile pentru a contracara acest fenonmen.

Companiile de tehnologie informaţională au anunțat că au detectat anul trecut peste 45 de milioane de milioane de poze și înregistrări ce prezintă abuzuri asupra copiilor, un număr dublu față de anul precedent.

Agențiile de aplicare a legii, cu atribuții în ceea ce privește combaterea pornografiei infantile, se confruntă cu lipsa tot mai acută a personalului și finanțării, chiar dacă volumul de cazuri de analizat a crescut tot mai mult.

Într-un document publicat de Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați din SUA este descris un sistem aproape să "clacheze", cu rapoartele despre imagini cu abuzuri "care depășesc capacitățile autorităților și forțelor de ordine de a acționa". Autorii documentului sugerează că avansul în domeniul învățării automate, un aspect al inteligenței artificiale, ar putea fi singura modalitate prin care autoritățile ar putea reuși să țină pasul cu infractorii.

După ani de monitorizare neregulată a conținutului, mai multe companii majore de tehnologie, inclusiv Facebook și Google, au intensificat acțiunile de supraveghere pe platformele lor. Directorii de la unele companii au menționat monitorizarea voluntară și creșterea numărului de rapoarte ca indicii ale angajamentului lor de a gestiona problema.

În datele agențiilor pentru aplicarea legii și discuții cu zeci de oficiali americani indică însă că unele companii de tehnologie informaţională au în continuare cu monitorizarea conținutului și cooperarea cu autoritățile. Uneori durează sau luni ca unele companii să răspundă cererilor de informații din partea autorităților, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel