Teste COVID falsificate și vândute pentru 300 de lei. Un bărbat a fost reținut

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Un barbat din Vâlcea a fost reținut după ce a falsificat și vândut mai multe teste Covid. 

Un vâlcean a fost reținut după ce a vândut, pentru 300 de lei, teste COVID falsificate, în special pentru vacanțe. În vizor este și o agenție de turism. De aici au fost ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor, scrie Mediafax. 

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, marți, două percheziţii în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, anunță joi Poliția Capitalei.

Ce reiese din ancheta polițiștilor 

Din date a reieșit că, în perioada februarie 2021 – prezent, un bărbat de 51 de ani ar vinde celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara țării, pentru 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-COV-2.

Suspectul, împreună cu un alt bărbat de 44 de ani, au fost audiați.

Din probatoriu a rezultat că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani.

Cercetările continuă în acest caz

Totodată, de la o agenție de turism dintr-un județ au fost ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Cercetările continuă cu bărbatul de 51 de ani reținut.

CITEȘTE ȘI: Parlamentul European dă undă verde certificatului digital al UE privind COVID

Eurodeputații au aprobat miercuri, definitiv, certificatul digital al UE privind COVID, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE și pentru a contribui la redresarea economică, mai scrie Mediafax. 

Plenul PE a aprobat prin vot noile reglementări referitoare la certificatul COVID cu 546 voturi pentru, 93 împotrivă și 51 abțineri (cetățenii Uniunii) și cu 553 voturi pentru, 91 împotrivă și 46 abțineri (resortisanți ai țărilor terțe).

Certificatul va fi emis gratuit de autoritățile naționale și va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie. El va include și un cod QR. Documentul va dovedi că deținătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obținut recent un rezultat negativ la testul COVID-19. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte. Se introduce un cadru comun la nivelul Uniunii pentru a asigura interoperabilitatea certificatelor și capacitatea de a le verifica în întreaga Uniune Europeană. Astfel se vor preveni frauda și falsificarea.

Sistemul se va aplica de la 1 iulie 2021 pe un termen de 12 luni. Deținerea certificatului nu va fi o condiție prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulație. În același timp, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel