Teodorovici anunţă restructurări. De unde se taie

Rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructuare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat și cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcționarilor se va prelungi și în august, a anunțat marți ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

La rectificare miniștrii vor prezenta execuția bugetară și motivele pentru care sunt într-o situație sau alta, a adăugat ministrul, care spune că Finanțele vor prezenta doar principiile de bază ale rectificării. Pentru administrațiile locale rămâne valabilă suma suplimentară de 1,5 miliarde de lei, a adăugat ministrul, înaintea unei întâlniri cu primarii pe tema bugetelor locale, transmite Mediafax.

Conform calendarului anunțat anterior de ministrul Finanțelor prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. Teodorovici a anunțat un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă și măsuri privind pensiile speciale, dar și limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel