Tensiuni SUA-IRAN. Rohani ia apararea Gardienilor Revolutiei

Hassan Rohani
Hassan Rohani

După ce trupele de elită iraniene au fost catalogate drept organizaţie teroristă străină de către SUA, reacţia Iranului nu a întârziat să apară.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a luat apărarea corpului de elită Gardienii Revoluţiei, spunând că reprezintă apărătorii republicii islamice.

Gardienii şi-au sacrificat viaţa pentru a apăra poporul, revoluţia noastră (din 1979). Astăzi, America le poartă ranchiună Gardienilor, îi trece pe 'lista neagră', a declarat Rohani într-un discurs transmis în direct de către televiziunea de stat iraniană.

Această greşeală îi va uni pe iranieni şi Gardienii vor deveni şi mai populari în Iran... America a folosit terorişti ca instrument în regiune, în timp ce Gardienii au luptat împotriva lor din Irak până în Siria, a mai afirmat Rohani.

Este pentru prima dată când SUA califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

„IRGC (trupele iraniene de elită - n.red.) sunt principalul mijloc prin care guvernul iranian își dirijează și implementează campania teroristă globală”, a arătat Trump într-un comunicat.
 
Măsura „clarifică perfect riscurile colaborării cu IRGC sau de a-i acorda sprijin. Dacă colaborați cu IRGC, finanțați terorismul”, a insistat președintele Statelor Unite, Donald Trump
 

Măsura a fost cerută de Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia SUA de a include Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste străine, informează AFP.

"Mulţumesc prietenului meu drag, preşedintelui SUA Donald Trump, pentru că a decis să plaseze Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste. Îi mulţumesc pentru că a răspuns pozitiv la încă una dintre solicitările mele, ceea ce serveşte intereselor ţării noastre şi ale ţărilor din regiune", a precizat Benjamin Netanyahu pe contul său de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel