Tenis: Dominic Thiem - În primele două seturi am jucat foarte bine, dar Nadal a fost incredibil

Rafael Nadal a confirmat duminică supremaţia sa mondială pe zgură, după ce a câştigat al 12-lea său trofeu la Roland Garros, un succes care însă părea doar un vis pentru spaniol în urmă cu câteva săptămâni.

Tenismanul austriac Dominic Thiem, nr. 4 mondial, a pierdut a doua sa finală consecutivă la Roland Garros în faţa spaniolului Rafael Nadal, în care a reuşit să facă faţă spaniolului doar în primele două seturi, relatează AFP.

Thiem s-a ridicat cel puţin la nivelul adversarului în prima parte a meciului, în care după ce a pierdut primul set cu 6-3, l-a câştigat pe al doilea cu 7-5. În următoarele seturi, Nadal şi-a impus legea şi a închis conturile cu un dublu 6-1.

El a jucat de o manieră excepţională azi. În primele două seturi, am avut un tenis foarte bun, dar el a fost incredibil. Acesta este motivul pentru care are atâta succes, pentru care a câştigat 18 turnee de Grand Slam. Cu siguranţă este unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, iar azi am văzut de ce, a declarat Thiem după finală.

Începutul de meci a fost incredibil de intens, am făcut două seturi foarte bune, dar apoi am scăzut puţin nivelul şi asta nu e ceva dramatic contra majorităţii jucătorilor, dar el a profitat şi a trecut peste mine. Am ratat începutul setului trei, iar el a plecat ca o rachetă, în plină forţă. Asta a înclinat balanţa, a adăugat austriacul de 25 ani.

În semifinale, Thiem l-a eliminat pe principalul favorit, sârbul Novak Djokovic, după un meci de cinci seturi, întins pe durata zilelor de vineri şi sâmbătă.

Am bătut una dintre legendele acestui sport, una din cele mai frumoase victorii din cariera mea şi totuşi, după 24 de ore, a trebuit să intru pe teren contra alte legende extraordinare, cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile. Asta arată cât de dificil este să câştigi un Grand Slam în acest moment. Simt că sunt pe drumul cel bun, am eşuat azi, dar visul meu rămâne de a câştigat acest turneu sau altul de Grand Slam, a spus Thiem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel