Telefoane - școli. Liviu Pop, contrazis de un inspector general școlar

Liviu Pop
Liviu Pop

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Județului Constanța se poziționează de partea elevilor în conflictul acestora cu ministrul Educației.

Telefoanele mobile ar urma să fie lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Petrică Miu, inspectorul general al ISJ Constanța, consideră că prevederea din Regulament nu poate fi pusă în practică. "Dacă am 30 de elevi, cu 30 de telefoane, se și pot juca atunci când, la începutul orei, le iei telefonul. Vin, așa, câte unul la un minut, și s-a dus ora. Eu de unde iau minutele, din pauză sau din oră?", a declarat Petrică Miu, pentru EVZ, precizând că știe ce vorbește, având în vedere că "eu vin din școală".

"Pot eu să îl percheziționez dacă are telefonul în buzunar? Nu. El îl păstrează în buzunar, nu îl depune. Ce pot să îi fac, să îi scad nota la purtare? În Regulament nu scrie de sancțiuni. Și dacă îl sancționez, mă trezesc dat în judecată. Nu asta e realitatea? Eu spun să discutăm pe chestiuni reale, că așa, e foarte ușor", a mai spus acesta, conform sursei citate.

[citeste si]

Asociația Elevilor din Constanța a anunțat, recent, că analizează demararea unei acțiuni în instanță împotriva ministrului Educației, Liviu Pop, care a modificat Regulamentul din școli, incluzând o nouă prevedere prin care, în timpul orelor de curs, este interzisă utilizarea telefoanelor mobile, aparatele urmând să fie păstrate în locuri special amenajate din sala de clasă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel