TEATRU POLITIC: Nu ne-am născut în locul potrivit. Intrare GRATUITĂ

Miercuri, 15 aprilie, la ora 19.30, sunteți așteptați la spectacolul "Nu ne-am născut în locul potrivit". Spectacolul se joacă în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015 la Centrul de Teatru Educațional Replika. 

"Nu ne-am născut în locul potrivit" împletește fragmente din "Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini" cu poveștile de viață a cinci persoane care au trăit experiența refugiului. Spectacolul își propune să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan. Temele abordate privesc lupta împotriva migraţiei, în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea "străinului" ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu "istoria convenabilă". Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, "istoria de obediență" în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită. Toate evenimentele includ discuții cu publicul. Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, [email protected]), Katia Pascariu (0728072362, [email protected]).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.org, www.fonduri diversitate.ro, www.artapolitica.ro/platforma2015).

Nu ne-am născut în locul potrivit
De: Alice Monica Marinescu și David Schwartz.

Cu: Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan.

Scenografia: Adrian Cristea; muzica: Cătălin Rulea; traducerea în limba arabă: Bashar Al-Kishawi. 

Spectacolul are subtitrări în limbile engleză și arabă și poate fi vizionat de persoane cu vârsta de peste 12 ani.

VEZI ȘI: Mihai Călin, invitat la deschiderea Centrului Educațional de Teatru Replika. Interviu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel