Tarta cu gem este unul dintre deserturile clasice ale bunicii. Fiecare bunică avea propria sa rețetă și fiecare nepot spunea că a lui era cea mai bună. Vă prezentăm, așadar, o rețetă minunată, pe care o puteți pregăti chiar cu gemul din cămară.
Ingrediente:
300 de grame de făină,
150 de grame de zahăr,
100 grame de unt rece,
1 ou,
1 gălbenuș de ou,
1 linguriță de praf de copt,
praf de sare,
1 borcan de gem cu aroma ta preferată.
Într-un castron mare, amestecați făina împreună cu praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați apoi untul moale în bucăți mici și lucrați totul cu vârful degetelor, până obțineți un amestec nisipos.
Faceți un bol în centrul amestecului și continuați adăugând oul și gălbenușul. Frământați totul până obțineți un aluat moale, dar nu lipicios.
Castraveți umpluți cu creveți și iaurt: un aperitiv cu care îți vei cuceri oaspeții
Luați aluatul, formați o minge și înfășurați-o în folie alimentară. Se lasă la frigider pentru cel puțin jumătate de oră. După ce timpul a trecut, luați-l înapoi și împărțiți-l în două.
Întindeți o foaie de aluat pe care o veți așeza pe o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm și marginea de 3 cm de copt, care a fost în prealabil tapetată cu hârtie de pergament. Acoperiți bine și marginile tăvii cu foaie de aluat.
Tort japonez, din două ingrediente: este gata în 10 minute și are un minim de calorii
Tăiați aluatul care depășește marginea tăvii și adăugați-l la partea lăsată deoparte. Înțepați baza tartei cu o furculiță și întindeți peste ea gemul, care trebuie distribuit uniform.
Întindeți a doua parte de aluat și tăiați fâșii de aproximativ 2 cm lățime, cu tăietorul zimțat sau cu un cuțit. Folosiți aceste fâșii de aluat pentru a forma un grătar pe suprafața gemului.
Gogoși dietetice, fără făină și fără zahăr. Sunt atât de bune încât le vei coace mereu
Coaceți tarta cu gem într-un cuptor cu convecție, timp de 30 de minute, la 180° C. Odată ce suprafața devine aurie, tarta se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de a o scoate din tavă.
Dacă doriți o tartă mai sfărâmicioasă, scoateți 50 de grame de făina din dozele indicate și adăugați 30 de grame de amidon de porumb; reduceți zaharul la 100 de grame și măriți cantitatea de unt cu 20 de grame. Amidonul de porumb se adaugă, împreună cu făina și zahărul, la începutul procesului.
Cum să dezgheți, rapid, carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu
Pentru o tartă mai aromată puteți adăuga coaja rasă a unei jumătăți de lămâie, un strop de esență de vanilie, plus o lingura de lichior în aluat. Poftă bună!
Timp de preparare - 40 minute, porții - 10 persoane, dificultate - ușoară, calorii - 307.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu