Cum să dezgheți, rapid, carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu

Cum să dezgheți rapid carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu. Sursa - Pexels
Cum să dezgheți rapid carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu. Sursa - Pexels

Într-o seară vă decideți să gătiți carne, dar vă dați seama că, dimineața, ați uitat să o scoateți din congelator. O adevărată bătaie de cap! Fie vă decideți să preparați altceva, fie vă amintiți o metodă de a dezgheța rapid carnea.

Carnea înghețată ne dă bătăi de cap mereu, mai ales când vrem să gătim ceva extrem de repede și nu avem timp sau răbdare. Cum să dezgheți carnea în doar câteva minute?

Cum îți dai seama dacă cireșele au viermi. La ce să fii atent: Te salvează de neplăceri

Primul gând este să folosim cuptorul cu microunde pe care, însă, nu toată lumea îl are. În plus, există riscul de a o dezgheța incorect în cuptorul cu microunde.  Se poate întâmpla să vezi carnea aparent dezghețată pe dinafară, în timp ce, pe dinăuntru, este încă înghețată. Lucru care va avea repercusiuni  asupra preparatului nostru gătit, cât și asupra gustului.

Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat

Cuptorul cu microunde este o metodă  folosită de multă lume. Pare cel mai practic și mai rapid, dar trebuie să fim atenți la riscuri, dacă este folosit incorect.

În afară de cuptorul cu microunde, pentru a dezgheța rapid carnea trebuie doar să urmați acest truc simplu și 2 sfaturi.

Cel mai bun mod de a dezgheța o bucată de carne este să o pui la frigider. Desigur, nu este o modalitate rapidă, dar dacă o facem de dimineață, proprietățile nutritive ale cărnii vor rămâne intacte.

Mai mult, carnea va avea și o textura mai bună, pentru că umezeala este reabsorbită în fibre. Bineînțeles, această metoda nu este chiar rapida, iar pentru a dezgheța carnea veți avea nevoie de câteva ore.

De ce să cumpărați fructe și legume întregi, nu tăiate

Există o metodă alternativă de decongelare rapidă a cărnii, fără a folosi cuptorul cu microunde: lăsați bucata de carne în ambalajul ei într-un bol cu apă. Atenție: nu folosiți niciodată apă fierbinte. Apa trebuie să fie rece sau, cel mult, la temperatura camerei.

Al doilea sfat, care este un avertisment: nu recongelați niciodată o carne dezghețată. Dacă aveți o bucată mare de carne, înainte de a o congela, trebuie să o împărțiți în mai multe porții de friptură

Trucul simplu care te scapă de sticla lipicioasă de ulei. Cel mai bun aliat pentru a-ți lua rămas bun de la mâinile unsuroase 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel