Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nataliya Vaitkevich
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nataliya Vaitkevich

Dacă vrei un mic dejun delicios și simplu de preparat, îți recomandăm o rețeta turcească. Iată cum se prepară ouăle cu roșii la tigaie.

Ingrediente

- 3 ouă

- 5 roșii potrivite

- 3 linguri de unt nesărat

- sare și piper, după gust

Cum se prepară

Folosiți o tigaie mai mare, în care să încapă un strat mai gros de roșii. Puneți untul în tigaie și lăsați-l să se topească la foc mediu. Spălați roșiile și tăiați-le cuburi – mai mici sau mai mari, după preferință. Când untul s-a topit, adăugați roșiile și gătiți-le 10 minute, sau până când devin moi și lasă zeamă, scrie lataifas.ro. Amestecați cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi de tigaie. Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați sare și piper și bateți-le cu o furculiță. Turnați-le uniform peste roșii. Nu amestecați în tigaie. Faceți câteva găuri cu lingura pentru a permite ouălor să pătrundă în roșii și să se gătească mai ușor. Shakshuka se face altfel: se pun roșiile tăiate în tigaie, și când s-au înmuiat, se sparg ouăle direct peste roșii, păstrând o mică distanță între ele. Practic, se fac ochiuri pe pat de roșii.

BONUS: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel