Țările arabe acceptă forțele armate ale SUA pentru a descuraja Iranul

Arabia Saudită şi alte câteva ţări din Golf au căzut de acord în legătură cu o solicitare a SUA de desfăşurare de trupe americane pe teritoriul lor şi în apele Golfului cu scopul de a descuraja potenţiale atacuri iraniene, a relatat sâmbătă cotidianul saudit Asharq Al Awsat, citat de dpa.

Aprobarea pentru desfăşurarea de trupe are la bază acordurile bilaterale între SUA şi ţările din Golf, a scris ziarul saudit, care nu a numit statele în cauză şi a insistat că SUA nu intenţionează să pornească un război cu Iranul.

"Principalul motiv al desfăşurării de trupe americane în ţările din Golf este realizarea de acţiuni comune pentru a descuraja Iranul de la orice fel de încercare de a escalada militar situaţia şi de a ataca statele din Golf sau interesele americane în regiune şi nu pentru a se angaja într-un conflict împotriva" Iranului, a scris ziarul menţionat, citând ceea ce a numit "surse bine informate din regiune".

Arabia Saudită şi alte ţări din Golf sunt aliate tradiţionale ale SUA, iar Iranul este rivalul regional al Arabiei Saudite, notează dpa. Iranul şi Arabia Saudită sprijină tabere opuse în războaiele din Siria şi Yemen, mai adaugă agenţia de presă germană. 

Vezi și: Șeful diplomației din Teheran: Nu va fi război. Nici o țară nu poate înfrunta Iranul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel