ELIMINARE TARFIE ROAMING. Tarifele de roaming NU vor mai fi eliminate în 2015!

Consiliul Uniunii Europene decis să mai întârzie eliminarea tarifelor de roaming în toate cele 28 de țări membre, deși Parlamentul European aprobase eliminarea tarifelor de roaming la nivelul întregii Uniuni Europene.

Conform propunerilor convenite, miercuri, în cadrul Consiliului Uniunii Europene, operatorilor de telefonie mobilă le este permis să păstreze și perceapă suprataxe, mai mici decât cele actuale, pentru cei care folosesc telefonia și pachetele de date mobile în călătoriile în străinătate, cel puțin până în anul 2018.

Eliminarea tarifelor roaming este o prioritate pentru Comisia Europeană, care a propus o reformă a sectorului telecomunicațiilor încă din anul 2013, pentru a elimina barierele naționale.

CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru toți cei care vorbesc la telefon

"Este extrem de dezamăgitor. Singurii câștigători ai acestei decizii sunt operatorii de telefonie mobilă", a spus Guy Verhofstadt, președintele Grupului ALDE din Parlamentul European.

Tarifele practicate de societăţile de telefonie mobilă pentru serviciile furnizate în roaming reduc numărul de apeluri efectuate din străinătate, 28% dintre consumatori alegând să țină telefoanele închise atunci când călătoresc într-o altă țară, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii de Comisia Europeană în anul 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel