Tăriceanu: Premierul are o problemă - cea a remanierii guvernamentale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că premierul Viorica Dăncilă va rămâne în continuare "pe poziţie" şi după alegerile europarlamentare, dar "are o problemă", şi anume, aceea a remanierii guvernamentale.

"Premierul va rămâne în funcţie şi după alegerile europarlamentare. Schimbarea prim-ministrului se poate face în urma unei moţiuni de cenzură. Opoziţia trebuie să aibă această posibilitate, să depună o moţiune de cenzură. Moţiunea de cenzură va eşua. Doamna prim-ministru va rămâne în continuare pe poziţie, numai că doamna prim-ministru are o problemă - pe care nu ştiu cum doreşte să o rezolve sau, mă rog, ne-a spus cum doreşte să o rezolve, dar nu văd care este, practic, soluţia -, şi anume, cea a remanierii guvernamentale. Părerea mea şi a lui Liviu Dragnea - avem oarece experienţă amândoi, eu şi ca prim-ministru -, i-am spus că trebuie să recurgă la remaniere, pentru că preşedintele va bloca numirile pentru miniştrii care s-au retras, care au demisionat ca urmare a participării la alegerile pentru Parlamentul European. Şi suntem în blocaj", a spus Tăriceanu la România Tv.

El a adăugat că e posibil ca premierul să aibă o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.

"Până la urmă, doamna prim-ministru poate ştie mai mult decât ştiu eu şi are o soluţie cu care va rezolva această problemă, pentru că Guvernul nu poate să funcţioneze decât într-o anumită limită, miniştrii interimari pot să funcţioneze 45 de zile, după aceea trebuie găsită o soluţie definitivă", a subliniat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel