Tânăr de 19 ani, condamnat după ce a ameninţat un profesor cu decapitarea

Judecat vineri, tânărul s-a apărat explicând că a fost vorba de "o glumă" menită doar să atragă atenţia unei eleve de liceu asupra lui.

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu executare pentru că a ameninţat un profesor că îl va face "să moară ca Samuel Paty", referire la profesorul decapitat în octombrie în regiunea Parisului, a anunţat sâmbătă Parchetul din Nisa, în sud-estul Franţei, informează AFP, scrie Agerpres. 

Tânărul, absolvent al unei şcoli profesionale, a făcut mare vâlvă pe o reţea socială cu un incident care s-a derulat la o oră a profesorului. Acesta din urmă, un tânăr profesor de circa 30 de ani, cerea explicaţii de la nişte elevi ai săi suspectaţi că au trişat la un test. Tânărul de 19 ani a reuşit să facă rost de adresa unui cont privat al profesorului pe o altă reţea socială, pentru a-l ameninţa cu o moarte similară celei a lui Samuel Paty.

Câți ani de închisoare riscă



El risca până la şapte ani de închisoare pentru apologie publică adusă unor acte de terorism şi ameninţări cu moartea pe un mijloc electronic. Tânărul are zece zile pentru a înainta apel la verdict, însoţit de un mandat de arestare imediată.

După atentatul care a vizat enoriaşi la o biserică din Nisa, pe 29 octombrie, mai mult de 20 de anchete pentru apologia terorismului au fost demarate de Parchetul din Nisa, a anunţat procurorul Republicii, Xavier Bonhomme.

La 16 octombrie, profesorul Samuel Paty a fost decapitat în plină zi, în apropierea şcolii dintr-o suburbie pariziană unde preda, de un tânăr de 18 ani de origine cecenă. Atacatorul, împuşcat mortal de poliţie, dorea să se răzbune pe profesor pentru că acesta le arătase elevilor săi în vârstă de 13 ani caricaturi cu profetul Mahomed într-un curs referitor la libertatea de exprimare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel