Suspendare Realitatea TV. Radu Herjeu: Klaus Iohannis, presiune nepermisă asupra CNA!

Roxana Neagu / 16 ian 2019 / 20:36 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Radu Herjeu, membru CNA, a transmis un comunicat de presă în nume personal. 

”Ca membru CNA care NU a votat suspendarea emisiei Realității TV mi se pare inadmisibilă și deplasată aserțiunea președintelui Iohannis, transmisă poporului prin purtătoarea de cuvânt, că decizia Consiliului de sancționare în baza legii a încălcării acesteia în mod repetat și grav de o televizuune din România "este fundamentată pe criterii de ordin politic".

Îl informez pe domnul președinte că în România doar instanța poate evalua justețea unei decizii CNA, nu politicienii din rândul cărora, din păcate, domnia sa nu a dorit să iasă pe perioada mandatului prezidențial.

Acuzațiile că CNA ar fi "un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea", în condițiile în care sunt convins că nici domnia sa, nici consilierii săi nu știu speța, nu cunosc argumentele aduse în favoarea sancțiunii și cu atât mai puțin articolele de lege în baza cărora s-a dat, reprezintă, în opinia mea, o presiune nepermisă asupra instituției și membrilor săi. Dacă acuzațiile incalificabile aduse acestora ar fi fost făcute într-un studio de televiziune ar fi trebuit dovedite, altfel ar fi riscat o sancține, așa cum s-a-ntâmplat în același Consiliu cu cei care i-au adus dlui Iohannis acuze neprobate. Cred că funcția ocupată de domnia sa îl obligă cel puțin la aceeași preocupare pentru acuratețea afirmațiilor aruncate în spațiul public, chiar dacă imunitatea îl ferește de absolut orice urmări.

Mai mult, prin poziția adoptată, președintele Iohannis pare să ignore cu bună știință încălcarea legii, preferând un discurs politicianist electoral. Ceea ce, chiar dacă suntem în an al alegerilor, nu face cinste fotoliului pe care îl ocupă.”  transmite Radu Herjeu. 

Vezi și: CNA, suspendare Realitatea Tv. Dobrovolschi, ce consideră Iohannis: Foarte periculoasă!


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25