Surpriză uriaşă pentru studenţii unei universităţi americane: un miliardar le va plăti datoriile

Studenţii de la Universitatea Morehouse din Atlanta, Georgia, anticipau deja că vor avea parte de o zi foarte frumoasă duminică, odată cu ceremonia de înmânare a diplomelor lor universitare, însă un miliardar a venit pentru a susţine un discurs în faţa lor, iar ziua a devenit dintr-o dată pentru ei una de neuitat, informează AFP.

Robert F. Smith, un om de afaceri de culoare, a cărui avere este estimată la 4,4 miliarde de dolari, a declarat în faţa promoţiei 2019 că va achita totalitatea datoriilor studenţilor - aproximativ 40 de milioane de dolari - care au absolvit cursurile acestei universităţi în acest an. Anunţul, evident, a fost întâmpinat cu strigăte de bucurie şi cu aplauzele celor 400 de absolvenţi şi ale părinţilor lor.

'Familia mea va crea o bursă pentru a vă şterge creditele de studii', le-a spus miliardarul studenţilor acestei universităţi, înfiinţată pentru tinerii de culoare. Înregistrări video cu discursul său au fost distribuite duminică pe reţelele de socializare. 'Aceasta este promoţia mea', a adăugat omul de afaceri, care a participat la ceremonie pentru a primi o diplomă onorifică. 'Ştiu că promoţia mea va perpetua' această acţiune şi va contribui la ameliorarea vieţilor altor americani de culoare, a adăugat el.

Robert F. Smith declarase deja în acest an că urma să doneze 1,5 milioane de dolari acestei unităţi de învăţământ superior, însă anunţul de duminică a fost o surpriză, inclusiv pentru reprezentanţii universităţii Morehouse, potrivit cotidianului Atlanta Journal-Constitution. Un purtător de cuvânt a precizat că este vorba despre cea mai mare donaţie din istoria universităţii, care a fost frecventată de personalităţi precum Martin Luther King Jr., regizorul Spike Lee şi actorul Samuel L. Jackson. 'Dacă aş putea să fac un salt în spate, l-aş face. Sunt nebun de bucurie!', a declarat un tânăr absolvent, Elijah Dormeus.

Tânărul spune că avea contractat un credit pentru studii în valoare de 90.000 de dolari. Mama lui, Andrea Dormeus, este şoferiţă şi conduce un autobuz pentru elevii unei şcoli din Harlem, un cartier din New York. Robert F. Smith, absolvent al prestigioaselor universităţi Cornell şi Columbia, a devenit în 2015 cel mai bogat afroamerican din lume, potrivit revistei Forbes. Averea lui o depăşeşte pe aceea a celebrei şi influentei Oprah Winfrey - care a făcut şi ea donaţii în beneficiul Universităţii Morehouse. Costurile uriaşe aferente educaţiei universitare din Statele Unite şi numărul tot mai mare al tinerilor care nu mai pot să îşi ramburseze datoriile contractate au făcut din chestiunea creditelor pentru studii un caz de importanţă naţională, aflat în centrul programelor propuse de anumiţi politicieni democraţi, care doresc să fie învestiţi de partidul lor pentru a candida la alegerile prezidenţiale din 2020. Creditele pentru studii acumulate de tinerii americani depăşesc în prezent pragul 1.000 de miliarde de dolari, potrivit agenţiei Fitch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel