EXCLUSIV  Surpriză URIAȘĂ: Cine a fost admis la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC)

Surpriză uriașă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București!

Mihai Pariș, un tânăr fără auz și fără grai, a fost admis la FJSC, la secția jurnalism.

DC News a stat de vorbă cu mama lui, Ionica Tarău, care a venit să-și susțină fiul la examen. Și nu doar atât! Mama lui Mihai a trecut și ea cu brio de examen și este admisă, de asemenea, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

"Sunt pe listă pe locul 4, iar fiul meu pe locul 6. Am avut mari emoții pentru că am dat amândoi examen de admitere la FJSC. A fost ambiția lui și iată că a reușit. Am solicitat la facultate interpreți. Vrea să devină cameraman și să filmeze activități din sport, sănătate și educație. Apoi auzitorii vor prelua materialele lui. (...) Nu m-am așteptat să fie admis, dar iată că s-a ambiționat și a reușit. A învins sistemul pentru că face dovada că este egal cu orice tânăr care astăzi a mers să dea admitere la FJSC. Sunt foarte emoționată. Am avut o zi tristă pentru că un tânăr surd, Putinică Adrian, s-a sinucis. Voiam să mă întorc la Buzău când am aflat tragedia... că a murit copilul acesta. A fost o zi dureroasă, dar la final, cu reușite", ne-a spus Ionica Tarău.

[citeste si]

"De dragul copilului și pentru un viitor bun în lumea surzilor, am ales să merg să studiez acolo unde copilul avea nevoie. Sper să îl pot ajuta în traducerea cursurilor, iar interpretul să-l ajute la evaluare, la examene
Am emoții mari, recunosc. Dacă vrei, poți. Și deficienții sunt eficienți. Cred că este o poveste unică în Europa. Important în incluziunea surzilor este interpretul în limbaj mimico gestual care poate traduce tot ce spune persoana cu deficiențe de auz", a mai zis Ionica Tarău pentru DC News.

Interviu cu mama lui Mihai, Ionica Tarău

Despre Mihai Pariș am mai vorbit. În luna iulie, scriam despre tânărul care a distrus toate barierele la Bacalaureat și iată că astăzi este student la cea mai prestigioasă facultate de jurnalism din România. Tânărul a obținut un rezultat foarte bun la examenul de Bacalaureat. Cu ambiție, studiu intens și după o luptă cu un sistem neputincios, Mihai a luat nota 8,80 la matematică, media finală fiind 6,60.

Imediat după examenul de Bacalaurat, am discutat cu mama lui Mihai.

"Timpul mi-a demonstrat fiul meu că a învins toate barierele. I-am dat modele pozitive, l-am învățat să gândească pozitiv și l-am crescut cu frică de Dumnezeu. Fiecare avem un har. Atunci când ne naștem, știe Dumnezeu ce ne pregătește. Noi suntem chiriași în propria viață. Stăpâni pe viața mea sunt alții. În fiecare clipă, cineva poate să aibă nevoie de mine și atunci eu ce să fac, să mă gândesc la mine sau la cel de lângă mine? Eu nu vreau să arăt lumii că sunt o mamă care învinge orice barieră. Vreau să arăt lumii că Dumnezeu există și, dacă ai puțină credință, și dacă gândești pozitiv, dacă ai speranță și poți să te faci înțeles pe legislația pe care o avem, există căi de incluziune socială reală. Incluziunea socială nu se face doar pe hârtie, ci se face atunci când poți să oferi un loc de muncă unei persoane cu dizabilități", a declarat Ionica Tarău, în iulie, într-un interviu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel