Supraviețuitor Colectiv, după pedeapsa lui Piedone: Să avem un alt Cod Penal

Unul dintre supraviețuitorii din Clubul Colectiv a spus că pedepsele date de judecători, luni, sunt „foarte ușoare", precizând că nu consideră că se va face vreodată dreptate.

Unul dintre supraviețuitorii de la Clubul Colectiv, Adrian Albu, a explicat, luni, pentru Mediafax, că pedepsele date de judecători sunt „foarte ușoare". „Din punctul meu de vedere, e o sentință foarte, foarte ușoară pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă ceea ce s-a întâmplat acolo ar fi cauzat moartea unui singur om, ar fi fost achitați, pentru că la 65 de oameni să dai pedepse între opt și 12 ani mi se pare foarte puțin", a spus Albu.

Supraviețuitorul incendiului consideră că este nevoie de un alt Cod Penal, care să pedepsească mai drastic abuzul în serviciu.

„Probabil ca ar fi trebuit să avem un alt Cod Penal prin care să avem niște pedepse mai mari pentru consecințele faptelor. Pentru că noi judecăm faptele și nu consecințele lor, atunci când spui abuz în serviciu și ți-a dat opt ani de zile, acel abuz în serviciu a cauzat moartea a 65 de omeni. Dacă ar fi furat 100 de mii de lei probabil că aceeași pedeapsă ar fi fost", a spus acesta.

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni. Cei trei patroni ai clubului - George Anastasescu Costin Mincu și Paul Gancea - au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv". Decizia nu este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel