Suceava şi Bucovina ar putea fi promovate ca destinaţii turistice în China, pe modelul Croaţia

[] []

13 aug 2019 / 17:32
Salveaza PDF Comentarii

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Jiang Yu, care s-a aflat marţi într-o vizită oficială în judeţul Suceava, s-a arătat interesată de o colaborare cu Suceava şi Bucovina în domeniul turistic, având în acest sens o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care i-a prezentat potenţialul turistic şi investiţional al zonei.

''Un domeniu deosebit de interesant pentru delegaţia chineză a fost turismul. Se doreşte creşterea semnificativă a numărului de turişti care să viziteze Bucovina şi judeţul Suceava. Aici se are în vedere punerea în valoare a oportunităţii pe care o reprezintă existenţa aeroportului sucevean. Pe modelul folosit de China pentru a promova Croaţia ca destinaţie turistică, judeţul Suceava va fi vizitat de o delegaţie cu responsabili în turism, de la agenţii de turism şi din presă, urmând a se face şi un film de promovare pentru atragerea turiştilor chinezi'', a spus Flutur.

El a subliniat în prezentare importanţa monumentele UNESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, turismul montan şi de agrement, dar şi pârtiile de schi din judeţ.

În acest context, oficialul chinez l-a invitat pe Flutur, în luna septembrie, în China, la Conferinţa Alianţei Internaţionale a Turismului Montan.

Totodată, în fiecare an, un student sucevean ar putea beneficia de o bursă pentru a studia în China, în domeniul turismului.

Potrivit lui Flutur, în cadrul discuţiilor s-au formulat şi o serie de propuneri concrete privind dezvoltarea relaţiilor dintre judeţul Suceava şi regiuni din China în domeniile agricultură şi educaţie.

În ceea ce priveşte agricultura, se are în vedere ca producători din judeţul Suceava să exporte produse bio în China, respectiv produse alimentare din lapte şi din fructe de pădure, miere de albine.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25