Suceava: 11 mistreți suspecți de pestă porcină africană au fost împușcați în ultima săptămână

11 mistreți au fost împușcați la Suceava / Imagine de Annette Meyer de la Pixabay
11 mistreți au fost împușcați la Suceava / Imagine de Annette Meyer de la Pixabay

Reprezentanții Direcției Silvice Suceava au început acțiunea de împușcare a porcilor mistreți de pe mai multe fonduri de vânătoare. 

În ultima săptămână au fost împușcați 11 proci mistreți, 8 de la Pătrăuți și 3 de la Adâncata. Toate animalele au fost băgat în saci de plastic peste care s-a turnat sodă caustică și au fost îngropate la 2 metri sub pământ. Acțiunea a fost demarată după ce pe Fondul de Vânătoare de la Pătrăuți au fost depistate 3 cazuri de pestă porcină africană în urmă cu aproximativ 10 zile, scrie Monitorul de Suceava

În aceste condiții, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava au transmis în regim de urgență administratorilor de fonduri de vânătoare obligativitatea de a fi vânați integral mistreții prin metode care nu dislocă vânatul, respectiv prin pândă și dibuire. De la cei 11 mistreți care au fost împușcați în ultima săptămână s-au prelevat probe care au fost trimise spre analiză. Până în prezent au venit rezultatele pentru patru porci mistreți, iar pentru trei din ei s-a stabilit că nu erau infectați cu pestă porcină.

„Vânătorii și oamenii care se ocupă cu operațiunea de îngropare a porcilor mistreți acționează cu echipament special și cu multă precauție. Operațiunea de dezinfecție se face atât la intrarea în pădure, dar și la uniforme, respectiv mijloacele de transport pe care le folosim. Echipamentele de protecție sunt distruse ulterior astfel încât să eliminăm pe cât posibil riscul răspândirii bolii”, a precizat George Celsi, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Suceava.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel