Urmărește emisiunea live


SUA, pregătire MILITARĂ pentru distribuirea vaccinurilor anti COVID-19. Operaţiune de 10 miliarde de dolari

Operaţiunea "Warp Speed", dezvăluită în SUA în luna mai, arată cum se pregătesc americanii de distribuirea vaccinurilor COVID-19. 

"Este ceva ce ţara noastră nu a mai văzut de la proiectul Manhattan", a declarat preşedintele Donald Trump despre operaţiunea Warp Speed. Iniţiativa, care ar trebui să grăbească dezvoltarea vaccinurilor şi tratamentelor anti-COVID19, nu are nici magnitudinea, nici gradul de clasificare pe care l-a avut proiectul construirii bombei atomice. Cu toate astea, la Washington nu sunt cunoscute foarte multe detalii despre cine lucrează la proiect şi nici despre cum se lucrează, scrie statnews.com

A ieşit însă la iveală costul total al proiectului: 10 miliarde de dolari. Iar proiectul include mai mulţi militari decât civili. Potrivit sursei citate, 60 de militari, dintre care cel puţin 4 generali, fac parte din structura de conducere. Mulţi dintre ei nu au mai lucrat în domeniul sănătăţii sau în proiecte legate de dezvoltarea vaccinurilor. Doar 29 dintre cei aproximativ 90 de lideri ai proiectului  nu sunt angajaţi ai Departamentului de Apărare.  

Scopul central al operaţiunii Warp Speed este să dezvolte, să producă şi să distribuie 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID19. ”Este un efort logistic şi ştiinţific uriaş. Suntem la câteva săptămâni distanţă de a avea un vaccin sigur şi eficient”, a declarat Paul Mango, directorul adjunct al operaţiunii. 

Prezenţa militarilor, criticată, dar necesară

"Personalul militar nu este familiar cu resursele sanitare dintr-o comunitate. Nu ştiu cine sunt medicii, nu ştiu unde sunt centrele sanitare localizate şi nici ce resurse au. Nu ştiu unde sunt farmaciile. Oamenii din sănătate ştiu, asta fac ei", a declarat John Auerbach, CEO-ul Trustului pentru Sănătate din SUA. 

Cu toate astea, militarii excelează la provocări complexe, cum ar fi transportul vaccinurilor la temperaturi sub zero grade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel