Studiu: 90% dintre abuzuri le face familia

Organizația Salvați Copiii România  a realizat un studiu arată că sistemul de protecție socială a copilului - victimă a abuzului are hibe majore în ceea ce privește raportarea cazurilor.

Datele studiului arată că în 90% dintre cazuri, abuzul apare în familie, în vreme ce cazuri severe de abuz emoțional, sexual sau de exploatare prin muncă apar la școală sau în mediul instituțional.  Astfel se precizează că deși 75% dintre sesizările diverșilor profesioniști către instituțiile cu responsabilități în domeniul protecției copilului, au fost confirmate, la fel ca 58% dintre  cele ale persoanelor fizice, 68% din cele ale copiilor și 73% din autosesizările direcției de protecție a copilului, abuzul asupra copilului trece de multe ori nu atât neobservat, cât neraportat.

Copilul de 3 - 6 ani, victimă frecventă a abuzului sexual

Categoria de vârstă la care copiii sunt cei mai predispuși la abuzuri grave este cea cuprinsă între 3 și 6 ani. În cadrul acestei categorii de vârstă sunt menționate cazuri de abuz sexual împotriva copiilor și de abuz fizic grav. Studiul numește aceaste fapte "abuzuri invizibile fiind de obicei nereclamat și dificil de identificat de instituțiile de protecție a copilului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel