Decalogul regulilor pentru orice candidat al PNL la alegerile din 2016

Comisia de unificare a PNL a stabilit zece criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile locale şi parlamentare în 2016, printre care să nu fie traseişti politici, să nu se afle în stări de incompatibilitate şi conflict de interese, să nu aibă datorii la stat şi probleme penale, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe.

"În comisia de unificare PNL s-a stabilit un decalog al regulilor pe care orice candidat al PNL trebuie să le respecte în privinţa anului electoral 2016. Comisia de unificare a adoptat în zece puncte toate aceste criterii care să însoţească candidaturile noastre pentru alegerile locale, dar şi pentru cele parlamentare", a declarat Stroe, după şedinţa de unificare a PNL, potrivit Agerpres.

Cele zece criterii completează regulile statutare şi vor fi transformate într-un proiect de hotărâre pe care Secretariatul General îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptat prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie, a mai spus Stroe.

[citeste si]

"Regulile şi criteriile fixate astăzi vizează în primul rând următoarele capitole: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţia cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, forme de plagiat şi problemele penale. Acestea sunt principalele zece puncte care în mod obligatoriu trebuie respectate de toţi candidaţii PNL înscrişi în cursa pentru campania electorală din primăvara următorului an şi din toamna anului 2016. Ele vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii reşedinţă de judeţ şi consiliilor judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean de către Biroul Politic judeţean pentru primăriile localităţilor în afara municipiilor reşedinţă de judeţ", a precizat liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel