Strategia PSD, în lupta cu PNL. Zegrean: Nu există SANCȚIUNE pentru ASTA! O propunere de premier n-a fost votată de 10 ani

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

PSD are o strategie de răspuns la ofensiva PNL, care dorește să meargă rapid spre anticipate. Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, s-a exprimat, constituțional, pe strategia social-democraților. 

Întrebat, la Digi24, cât poate PSD să tergiverseze pronunțarea asupra propunerii noului Guvern Orban, Augustin Zegrean a răspuns: ”Cât vrea el, nu există sancțiune pentru asta”. PSD are în plan să nu asigure cvorum pentru votarea sau respingerea noului Guvern propus. 

Augustin Zegrean amintește: ”Au mai făcut-o în 2009, când a fost propus candidat la funcția de premier o persoană, Negoiță, fostul primar al Sectorului 3. PSD nu s-a prezentat la vot, nu l-au votat niciodată, nici astăzi.”

”Neprezentarea la vot nu mi se pare că poate fi considerată un refuz. În Constituție scrie să fie respinse două propuneri în termen de 60 de zile. Neprezentarea la vot nu înseamnă o  respingere, înseamnă că-ți bați joc de țară și de mandatul de parlamentar. Constituția spune clar că două propuneri respinse succesiv în 60 de zile dau dreptul președintelui să dizolve Parlamentul. Constituția a fost gândită să nu fie foarte ușor dizolvat Parlamentul. Nu e imposibil de ajuns la anticipate, dar trebuie urmați pașii.” a conchis judecătorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel