Strategia lui Merkel în campania din Germania? Ignoră euroscepticii

merkel campanie eurosceptici dece
merkel campanie eurosceptici dece

Cancelarul Angela Merkel tratează amenințarea numită ”partidul anti-euro” de la alegerile parlamentare din toamnă printr-o strategie simplă: prefă-te că nu există, scrie Bloomberg.

Angela Merkel transmite semnale că după legislativele din 22 noiembrie va păstra linia pe care a început s-o deseneze în 2011-2012, alegând austeritatea pentru păstrarea intactă a zonei euro. Strategia lui Merkel este o anatemă pentru Partidul ”Alternativă pentru Germania”, care vrea ca țările europene sudice să renunțe la moneda unică, iar germanii să se întoarcă într-o zi la marca germană.

Ignorarea partidului format de fostul membru al Uniunii Creștin Democrate, profesorul de economie Bernd Lucke, ar putea fi un pariu câștigat pentru cancelar, în drumul său pentru un nou mandat în fruntea Guvernului.

Ultimul sondaj cotează la 3% partidul anti-euro. Chiar și așa, formațiunea poate fi o carte importantă în împiedicarea unei noi alianțe a lui Merkel cu Partidul Democrat Liber, partenerii de coaliție preferați ai cancelarului, dacă vor exista destui electori neloiali care nu vor mai vota cu partidele aflate la Guvernare.

Cu puține luni înainte de alegerile din Germania, Angela Merkel nu dă înapoi cu nici măcar un pas în programul său de ausuteritate. Cancelarul pariază că votanții o văd drept cea mai potrivită în a redresa economia altor țări ale zonei euro, apărând astfel prosperitatea Germaniei în fața competitorilor precum China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel