După o discuție cu Maia Sandu, Jens Stoltenberg a anunțat că NATO va ajuta Republica Moldova

După o discuție telefonică cu noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, Jens Stoltenberg a anunțat că NATO va ajuta statul de peste Prut.

Alianţa Nord-Atlantică 'îşi menţine angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală şi de a ajuta la modernizarea instituţiilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova', a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o discuţie telefonică avută marţi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, relatează Radio Chişinău, Agora.md, Deschide.md şi Ziarul Naţional.

Într-o postare pe Twitter, Stoltenberg afirmă că a avut o 'discuţie bună' cu Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru preluarea mandatului de preşedinte la sfârşitul lunii decembrie. La rândul său, Maia Sandu i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru echipamentul medical trimis ca ajutor Republicii Moldova pentru a limita propagarea epidemiei de COVID-19.

Maia Sandu i-a mulțumit lui Stoltenberg

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sandu subliniază că în urma cooperării, inclusiv cu Alianţa Nord-Atlantică, Republica Moldova a reuşit treptat să-şi consolideze parteneriatele externe, să iniţieze reforma în domeniul securităţii şi să înceapă procesul de modernizare a armatei naţionale.

'Am accentuat priorităţile mele în calitate de preşedinte, în special lupta împotriva corupţiei, precum şi angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetăţeni, dar şi previzibil la nivel internaţional', a subliniat Maia Sandu. Republica Moldova, a menţionat ea, are nevoie atât de o politică externă activă, cât şi de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi.

Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, să consolideze instituţiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituţii funcţionale şi un factor de stabilitate în regiune, adaugă în acelaşi context Maia Sandu, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel