Stolojan cere demisia ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan spune că ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, ar trebui să demisioneze dacă în zilele ce urmează nu emite normele metodologice pentru impozitul pe construcții speciale.

Stolojan, de profesie economist, susține că normele metodologice nu au fost emise nici până la acest moment, deși mediul de afaceri urmează să plătească prima din cele două tranșe pe 25 mai.

"Este inadmisibil să aprobi impozitul pe construcţii speciale prin legislaţie în urmă cu patru luni, să construieşti un buget pe baza acestui impozit, să pui ca prim termen de plată a lui data de 25 mai şi la final de aprilie să nu existe încă normele metodologice care să clarifice pentru mediul de afaceri cum se plăteşte acest impozit, cine îl plăteşte şi la ce. Dacă ministerul de finanţe nu dă aceste norme în zilele ce urmează, PDL consideră că se impune demisia ministrului de finanţe pentru că ceea ce face este incalificabil", a declarat Theodor Stolojan.

Este a doua oară când democrat-liberalul îl critică pe tânărul ministru al Finanțelor. În urmă cu câteva săptămâni, Stolojan a spus că declarația Ioanei Petrescu referitoare la acciza la combustibil, conform căreia în lipsa acestei taxe nu vor putea fi plătite taxele și impozitele, este ”manipulatorie”.

Citește și: Ioana Petrescu: Fără acciza la combustibil nu se știe dacă putem plăti pensiile și salariile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel