Stelian Tănase, despre salariile "vârfurilor" din TVR și cel al lui Corneliu Nistorescu

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a fost audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, fiind întrebat între altele și care este salariul mediu al unui salariat în televiziune şi cât primesc "vârfurile, vedetele din televiziune".

În timpul audierii, deputatul PSD Florin Pâslaru a dorit să afle cât câștigă un salariat al TVR, dar și cu cât sunt recompensate "vârfurile, vedetele din televiziune", pentru activitatea prestată pentru televizinea publică. "Mă uit la televizor, văd anumite emisiuni cu anumite vedete sau colaboratori. Aud că salariile sunt foarte mari, de la 3.000 până la 10.000 de euro, şi ratingul nu a crescut", a spus deputatul Pâslaru, citează Mediafax.

"Salariile vârfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, în medie, de 2.000 de euro, cu una sau două excepţii care sunt mai mari sau au formule de plată în care noi nu putem să numărăm cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie să spun public cât primeşte, pentru că este un contract confidenţial", a explicat Stelian Tănase, precizând ulterior că sunt vedete ale căror venituri de la TVR cuprind și costurile de producţie ale emisiunilor pe care le realizează. "Cum erau şi salariile celor două vedete feminine care au stârnit atât scandal în presă. Sunt şi costuri de producţie (...) cu banii respectivi trebuie să acopere multe costuri din producţia respectivă", a clarificat Tănase.

Tănase: Nu eu negociez salariile colaboratorilor 

Pe de altă parte, Stelian Tănase a susţinut că el nu negociază direct salariile colaboratorilor TVR, iar dacă ar fi făcut acest lucru ar fi fost "mai drastic".

"Eu nu negociez aceste salarii niciodată. Aceste salarii se negociază de către producătorul general (Cristian Zgabercea, n.r.), conform unei înţelegeri. Este treaba lui, pentru că el poate să calculeze costuri. Eu nu am nici competenţa şi nici nu doresc să mă amestec în asemenea detalii. Ştiu că mi s-a făcut acuzaţia că mi-am adus prietenii. Întâmplător sunt prieten cu toţi primii o sută de jurnalişti din România şi dintre ei am selecţionat câţiva, care cred eu că ar putea să facă televiziune, dar eu nu negociez şi n-am negociat niciun salariu. N-am rostit nicio sumă faţă de nimeni. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuţii să ceară o sumă în faţa mea, dar l-am trimis să-şi negocieze contractul în altă parte", a afirmat Stelian Tănase, amintind, totodată, că măsura pe care Comitetul Director al TVR a propus-o CA al TVR pentru reducerea cheltuielilor - respectiv reducerea timpului de lucru și, implicit, a veniturilor salariaților -  nu a fost aprobată.

Citește și Replică acidă de la Guvern, pentru Stelian Tănase. Corneliu Calotă face precizări

"Această măsură a fost respinsă de către CA, neoferindu-mi o măsură alternativă. Eu am propus tăierea corespunzătoare a salariilor începând cu salariul meu. Eu sunt pe salariul predecesorilor mei, când am venit în televiziune nu mi-am mărit salariul cu niciun euro. Şi nici nu am de gând s-o fac", a spus Stelian Tănase, deși susține că are un venit "foarte mic" de la TVR, în comparație cu ce câștiga înainte de a prelua șefia instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel