Stelian Tănase, avertizat de directorii TVR. Ce risc prezintă planul de restructurare

Preşedintele-director general interimar al TVR, Stelian Tănase, încearcă readucerea Televiziunii Române pe linia de plutire, printr-un proces de restructurare, în urmă căruia sute de angajați ar urma să fie concediați din Calea Dorobanți. Demersul vizat de Stelian Tănase prezintă însă un impediment care s-ar putea dovedi catastrofal pentru Televiziunea Română.

Cu datorii ce depășesc 800 de milioane de lei, procesul de restructurare pare singura soluție de salvare a TVR. Dar Stelian Tănase întâmpină următoarea problemă: disponibilizarea fără criterii este contestabilă în instanță.

Vezi și: TVR va intra într-o restructurare de proporții, anunță Stelian Tănase

Astfel că, cei care ar urma să fie dați afară din TVR ar putea contesta în instanță decizia, iar după ani de judecată ar putea avea câștig de cauză. În acel moment, Televiziunea Română ar putea fi pusă în situația de a plăti daune uriașe către sute de angajați disponibilizați.

În aceste condiții, surse din TVR ne-au declarat că Stelian Tănase a fost avertizat de directorii din cadrul Televiziunii Române să nu concedieze oameni. Directorii se tem că persoanele date afară ar putea câștiga după anumite perioade de timp acțiunile din instanță, iar sumele aferente despăgubirilor le-ar putea fi imputate lor. 

Citește și: Stelian Tănase nu poate băga TVR în insolvență. Noi planuri de restructurare, într-o situație fără ieșire


Precedentul Săftoiu, povara lui Tănase

Fostul preşedinte-director general TVR, Adrian Săftoiu, a încercat un proces similar de restructurare, în timpul căruia 619 angajaţi au fost concediați.

În urmă restructurării masive inițiate de Săftoiu, TVR este implicat în circa 300 de procese cu foşti angajaţi, din care 15% s-au pierdut în prima instanţă, spunea Stelian Tănase, în luna martie.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel