Steag negru arborat pe primăria Sfântu Gheorghe, pe 24 ianuarie

Primăria Covasna
Primăria Covasna

Drapelul negru, care a putut fi văzut marţi pe clădirea Primăriei Sfântu Gheorghe, a fost arborat în memoria unei personalităţi locale, deţinătoare a Premiului Pro Urbe, şi nu are nici o legătură cu sărbătorirea Zilei Unirii, a declarat viceprimarul municipiului, Sztakics Eva. 

'Categoric nu are nicio legătură. Săptămâna trecută a murit domnul Laszlo Attila, laureat al Premiului Pro Urbe şi atunci a fost pus steagul de doliu, iar acum a încetat din viaţă şi domnul Szots Daniel, de asemenea o personalitate a comunităţii noastre, care a fost distins cu acest premiu. În memoria lui a fost pus steagul de doliu, aşa cum am procedat de fiecare dată până acum în astfel de situaţii. Este o întâmplare că decesul a coincis cu această sărbătoare şi categoric steagul nu are nici o legătură cu Ziua Unirii', a declarat Sztakics Eva. 

Steagul negru a fost arborat şi anul trecut, pe 24 ianuarie, pe faţada Primăriei Sfântu Gheorghe, iar gestul a fost interpretat de către unii dintre membrii comunităţii româneşti drept o jignire la adresa sărbătorii naţionale. 

La acea dată, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a explicat că însemnul a fost arborat în memoria lui Sinka Mozes, un alt laureat al Premiului Pro Urbe, care murise în urmă cu câteva zile, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel