Stare de urgență în Turcia. Premierul propune prelungirea perioadei

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat vineri că va propune extinderea cu încă trei luni a stării de urgență impuse după tentativa eșuată de lovitură de stat de la 15 iulie anul trecut și care expiră săptămâna viitoare, relatează Reuters și DPA, citând media turce.

Premierul turc a făcut aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu presa la Ankara înaintea festivităților oficiale care vor marca sâmbătă un an de la puciul eșuat. Este de așteptat ca legislativul să aprobe prelungirea stării de urgență, parlamentul fiind dominat de Partidul Justiției și Dezvoltării al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Starea de urgență le-a permis autorităților să aresteze în decurs de un an peste 50.000 de oameni bănuiți de legături cu predicatorul Fethullah Gulen, care trăiește în SUA și pe care Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele puciului. Alți 142.000 de funcționari publici și militari au fost concediați. Represaliile s-au extins de la așa-ziși "guleniști" și asupra altor oponenți ai guvernului turc, fiind arestați inclusiv militanți kurzi, susținători ai drepturilor omului și ziariști, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel