Sorin Roșca Stănescu vrea mărirea taxei tv

Sorin Roșca Stănescu
Sorin Roșca Stănescu

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, membru în Comisia de cultură a Senatului, a declarat, miercuri, că majorarea taxei TV este un lucru necesar.

"Creşterea taxei TV este un lucru necesar, în primul rând din respect faţă de telespectatori. Telespectatorii unei televiziuni publice nu trebuie să aibă emisiuni întrerupte de acele minute de publicitate", a spus Roşca Stănescu, după şedinţa comisiei, în care a fost audiat preşedintele-director general al SRTV, Claudiu Săftoiu, scrie realitatea.net.

El a precizat, în al doilea rând, că TVR, fiind o televiziune publică, trebuie subvenţionată şi "ţinută în spate" de populaţie.

"Asta înseamnă televiziune publică şi ea serveşte populaţia. În perspectivă, ar trebui găsite mijloacele financiare astfel încât Televiziunea publică să poată rezista financiar fără publicitate, iar publicitatea să se ducă către televiziunile comerciale", a adăugat Roşca Stănescu.

El a spus că o asemenea decizie nu poate fi luată sacrificând Televiziunea publică şi nu se va putea face decât atunci când, din calcule, vor rezulta şi mijloacele din care Televiziunea publică să poată supravieţui.

El a adăugat că preşedintele-director general al SRTV, Claudiu Săftoiu, a precizat că în perspectivă ar trebui gândită posibilitatea ca Televiziunea publică să renunţe la publicitate, dar să aibă mijloacele financiare pentru a supravieţui.

"Mijloacele financiare nu pot fi, până la urmă, decât taxa care este neindexată de foarte mulţi ani de zile şi este cea mai mică taxă din Europa", a mai spus Roşca Stănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel