Sorin Roșca Stănescu, primul text din închisoare

Primul text făcut public de Sorin Roșca Stănescu a fost făcut public la mai bine de o săptămână după ce acesta a fost arestat. 

Jurnalistul se întreabă ce se va întâmpla după schimbarea de gardă de la Cotroceni din această toamnă. 

”Ce se va intampla dupa schimbarea stafetei politice, care are loc chiar in acest an? Vom avea un nou fel de stat de drept? Vom avea o noua Justitie? Ce se va intampla cu cele doua entitati aflate in epicentrul constructiei democratice? Cum vor functiona ele dupa? La fel? Sau altfel? Daca va fi la fel, cum se va negocia si cum se va produce transferul de putere? Cum anume va trece un personaj politic la butoane in locul altui personaj politic si in ce mod va trage, in continuare, de sfori? Vor fi aceleasi sfori? Si va avea loc o revansa? O razbunare? Va incepe prigoana, pe drept si pe nedrept, impotriva clanului Traian Basescu? Si, in aceste conditii, cum va functiona echilibrul dintre cele trei puteri fundamentale ale statului?

Citește și: Dosar Rompetrol - Sorin Roșca Stănescu: De unde a început afacerea care l-a băgat la pușcărie pe SRS

Nu este complicat de raspuns la aceasta intrebare. Prima conditie, conditia fundamentala, este ca in viitor niciun judecator si niciun magistrat sa nu mai poata depinde, in ceea ce priveste cariera lui, de niciun politician. Ceea ce inseamna ca, daca aceasta schimbare de regim nu este doar o schimbare de stafeta, foarte repede, printr-un simplu act normativ, se va putea decide ca toti judecatorii si toti procurorii, indiferent de functia detinuta, toate conducerile din Justitie si din marile parchete sa fie decise, exclusive, de Consiliul Superior al Magistraturii”, scrie Roșca Stănescu în CorectNews.

De asemenea, explică celor care au fost mirați de întemnițarea sa că nu va mai reveni la subiect, tema  viitorului text fiind "Bulevardul Kiseleff".

”Daca exista persoane care inca au dubii in ceea ce ma priveste, fac in cele ce urmeaza, in mod succint, cateva precizari asupra carora nu voi mai reveni, intrucat am alta treaba decat sa ma uit la glontul din picior. Am fost condamnat, fara absolut nicio proba, pentru ca as fi obtinut "informatii privilegiate", pentru ca as fi facut parte dintr-un grup criminal organizat, cu care am facut cunostinta abia in penitenciarul Rahova, mi-a fost schimbata incadrarea, fara sa ma pot apara, in ultimul minut al procesului, ceea ce constituie o grava eroare, intentionata sau nu, sunt in inchisoare pentru o fapta care, daca s-ar fi produs, ar fi fost prescrisa si nu exista nicio paguba creata de mine sau de asa-zisul grup organizat. Maine, tema editorialului va fi alta, iar titlul "Bulevardul Kiseleff".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel