Sorin Șaguna, culisele unui spectacol nedrept regizat de Dumnezeu

Sorin Șaguna a fost înmormântat sâmbătă, 12 iulie, la Cimitirul Dumbrava din Buzău.

Sâmbătă, pe data de 12 iulie, Sorin Șaguna a jucat după un scenariu nedrept scris de cel pe care îl considera cel mai bun prieten al său – Dumnezeu. Într-un decor trist, la o capelă, a primit rolul principal în cel mai nepotrivit rol. Îmbrăcat într-un costum popular, așa cum și-a dorit, Sorin Șaguna și-a dus la sfârșit ultimul act pe acest pământ.

VEZI ȘI: Sorin Șaguna a murit. Florin Zamfirescu: Sunt șocat

Sute de oameni dragi l-au condus pe ultimul drum și s-au rugat pentru liniștea sufletului său. Într-un alt plan, mai departe de Sorin Șaguna, era fratele său geamăn, Adrian Șaguna. Cu ochelari negri, Adrian Șaguna încerca să-și ascundă tristețea din suflet. Mâhnirea pe care o simțea îi era dovedită de îmbrățișarea caldă pe care ți-o dădea fără să spună prea multe cuvinte. Îl împăca doar ideea că a venit multă lume să-și ia rămas bun de la fratele său, "dovadă că Sorin Șaguna a însemnat ceva". Și va însemna întotdeauna, chiar dacă actorul a tăcut în ultimul act.

La ieșirea din capelă, Sorin Șaguna a primit poate ce-și dorea cel mai mult din partea publicului său – aplauze necontenite. Printre lacrimi, poate cu doliul vieții lor în suflet, cu toții s-au rugat pentru îndrăgitul actor. Poate nimeni nu va înțelege ce a vrut să arate Sorin Șaguna prin acest act. Odată își dorea să fie un creator de frumos acolo unde viața avea să-l ducă. Și ar fi reușit dacă timpul l-ar fi lăsat, după cum spunea Florin Zamfirescu, pentru că Sorin Șaguna era un geniu, un geniu al Teatrului Românesc. În urma artistului au rămas două întrebări: "De ce Sorin Șaguna? De ce un om atât de frumos?", dileme la care un om de rând nu ar fi găsit răspuns, dar el da. Dumnezeu nu are de ce să-l ierte pe Sorin Șaguna, ci doar să-l odihnească și să-l lase să aducă zâmbet și dincolo. Dumnezeu ar trebui să ne ierte pe noi pentru că nu l-am prețuit mai mult cât era în viață.

Pe Sorin Șaguna nu trebuie să-l uităm. Nu avem dreptul, de aceea vă invit să-l păstrați în minte pe Sorin Șaguna în cel mai frumos mod posibil, ascultându-l... și aplaudându-l minute în șir.

"Iertare! Sunt ca orice om
M-am îndoit de-a ta putere,
Am râs de sfintele mistere
Ce sunt în fiecare-atom...
Iertare! Sunt ca orice om.
Sunt ticălosul peste care
Dacă se lasă o-ntristare
De toți se crede prigonit,
Dar, Doamne, nu m-ai părăsit...
Sunt om ca orice om — iertare", versuri scrise de Alexandru Macedonski, recitate de Sorin Șaguna (în clipul de mai sus).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel