Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  SONDAJ Ilan Laufer, ministru. Rezultate neașteptate

DC News a realizat un sondaj online despre Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Așadar la întrebarea "Ce părere aveți de numirea lui Ilan Laufer în funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri?", cititorii noștri au răspuns astfel: 

- Părere bună 51,35% (4.830)

- Părere proastă 48,65% (4.576). Numărul total al respondenților este 9.406.

(w670)

Rezultatul poate părea surprinzător în contextul în care pe de-o parte Ilan Laufer nu este atât de cunoscut publicului larg, iar pe de altă parte, sondajul vine la trei zile de la o propunere controversată pe care a făcut-o legată de TVA.

Companiile care activează în România vor trebui să creeze, de la 1 septembrie, un cont de separat pentru TVA, intitulat "Split VAT", cu ajutorul căruia statul român îşi doreşte reducerea evaziunii pe acest tip de taxare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de specialitate, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"Un alt element foarte important care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteţi plătitori de TVA, statul român doreşte să reducă evaziunea pe TVA şi, în acest moment, în ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta înseamnă că pierdem anual undeva între 16 şi 20 de miliarde de lei ca şi impact. Dorinţa este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi 'Split VAT'. Veţi avea un cont de unde veţi lucra cu TVA-ul atunci când achiziţionaţi sau când faceţi plăţi, dar din acel cont nu veţi putea să retrageţi banii. Aceştia vor fi blocaţi pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat. Lucrul acesta este un pas foarte important, este aplicat şi în alte ţări, urmând să fie introdus şi în Marea Britanie şi deja aplicat în Polonia de o perioadă scurtă de timp", a explicat Laufer, propunere pentru care a fost criticat de unii jurnaliști din presa economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel