Sonda Romgaz contaminează râul Moldova

O sondă a Romgaz, săpată în anii 1970 şi scoasă din uz, contaminează apele râului Moldova, ca urmare a erodării malului stâng, din cauza ploilor, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, Romgaz încearcă limitarea efectelor apărute în urma unei contaminări din motive istorice, contaminare cauzată de erodarea malului stâng al râului Moldova, în apropierea unei sonde scoase din uz încă din anii '70'. Sonda Frasin, preluată de Romgaz în anul 1985, a fost săpată în anii '70 în cadrul programului de cercetare naţională de la vremea respectivă şi abandonată, respectiv scoasă din uz, încă din faza de foraj.

Se iau măsuri de urgență

Aceasta a generat o contaminare cu produse provenite din batalul de reziduuri rezultate din activitatea anilor '70 de săpare a sondei. Batalul, îngropat în pământ conform procedurilor de la acea vreme, a fost amplasat în apropierea malului stâng al râului Moldova, unde, din cauza precipitaţiilor abundente din ultima vreme, s-a produs erodarea a malului, în zona în care era situat batalul, aşa cum a constatat echipa de intervenţie a Romgaz împreună cu autorităţile din teritoriu.

Romgaz colaborează cu autorităţile pentru prevenirea oricăror situaţii care ar putea afecta sănătatea publică sau mediul înconjurător, la faţa locului fiind deja luate toate măsurile ce impun în astfel de situaţii, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel