Sinagogă vandalizată în Irvine, după masacrul din Pittsburgh

O inscripţie antisemită a fost descoperită miercuri pe faţada unei sinagogi din Irvine, în California, la numai câteva zile după atacul sângeros împotriva unei sinagogi din Pittsburgh.

Poliţia din oraş care a declanşat imediat o anchetă, informează joi AFP. Potrivit lui Allen Berezovsky, preşedintele sinagogii Beth Jacob din Irvine, localitate situată la circa 60 de kilometri sud de Los Angeles, nişte angajaţi sunt cei care au descoperit inscripţia insultătoare la adresa evreilor, trasată sumar cu vopsea roşie.

Imagini de pe camerele de supraveghere au surprins un individ cu glugă, ochelari de soare şi o mască chirurgicală în timp ce sărea peste gardul sinagogii, miercuri la orele 01:18, apoi fugind cu o bicicletă de la faţa locului. Individul suspect nu a putut fi identificat.

Agresiune neobişnuită

Patrulele au fost întărite în jurul tuturor locurilor de cult sau clădiri frecventate de comunitatea evreiască din Irvine, situat în comitatul Orange, a precizat Kim Mohr, purtător de cuvânt al poliţiei.

'Este o agresiune neobişnuită, nu este ceva normal să avem astfel de infracţiuni în Irvine', a spus el. Potrivit unui raport publicat în septembrie de ONG-ul 'OC Human Relations', 'crimele alimentate de ură' şi alte 'incidente' legate de rasism sau discriminare s-au înmulţit pentru al treilea an consecutiv în comitatul Orange, în 2017 fiind recenzate 56 şi respectiv 94 asemenea incidente. Agresiunile îi vizează în primul rând pe musulmani (13%), apoi pe evrei (9%).

Simon Wiesenthal Center a condamnat profanarea sinagogii: ”Urmărind pașii marii tragedii care a avut loc la Pittsburgh, acesta este un alt indiciu că haterii si bigoții aflați pentre noi ne-au infectat țara", a declarat rabinul Marvin Hier, fondatorul si decanul Centrului Simon Wiesenthal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel