Simularea vizuală a tusei. CU vs. FĂRĂ mască

Sursa: Universitatea Atlantică din Florida
Sursa: Universitatea Atlantică din Florida

Un laborator al Universității Atlantice din Florida a simulat tusea umană pentru a înțelege cât de departe se propagă picăturile după această acțiune.

Un laborator al Universității Atlantice din Florida a simulat tusea umană pentru a înțelege cât de departe se propagă picăturile după această acțiune, conform CNN.

Doi ingineri din cadrul laboratorului măsoară puterea tusei la oameni. Folosind un manechin, aceștia îi umple gura cu apă. Apoi, cu ajutorul unei pompe, simulează tusea, să vadă până unde ajung picăturile. În mod surprinzător, aceste mici picături se propagă peste tot în aer.

„Generează particule cam de 10-20 microni, ceea ce este apropiat de cele mai mici picături pe care le tușim noi", a spus unul dintre ingineri, Sid Verma.

90 cm instant

Picăturile tușite au parcurs 90 de centimetri aproape instant. În 5 secunde, picăturile ajung la 1,8 m, iar, până la 10 secunde, picăturile au ajuns la 2,7 m distanță. Din păcate, 2,7 m este mai mult decât ce se recomandă a fi distanțare socială.

„Ceața de picături încă a rămas în aer, apoi s-a deplasat înainte. În 30-40 secunde, a ajuns aproape de 3,6 m", se arată în videoclip.

Picăturile rămân 3-4 minute în aer

„La 2,7 m, ele pot rămâne în aer pentru 3-4 minute", a spus inginerul principal al Universității Atlantice din Florida, Manhar Dhanak. Dar, concentrația este de 8 ori mai mică decât ceea ce ar fi la 1,8 m.

Cealaltă fază a proiectului a implicat acoperirea cu o mască a manechinului. Particulele încă au părăsit masca, pe margini, însă nu au ajuns departe. În mod similar, o tuse înceată în pumn a rămas în jurul persoanei care tușește, însă particulele rămân în aer câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel