SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. Ce NU au voie să facă femeile

Pe 12 decembrie, este cinstit Sfântul Spiridon, mare făcător de minuni.

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. În toate bisericile din ţară, de ziua Sfântului Spiridon se ţin slujbe. La finalul acestora, se împarte credincioşilor agheazma, care e bună pentru bolile primejdioase. Mulţi credincioşi respectă această zi deoarece în popor se crede că Sfântul Spiridon îi îmbogăţeşte pe săraci şi îi vindecă pe bolnavi.

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. Sfântul Spiridon a trăit în perioada secolului al IV-lea. S-a născut în jurul anului 270, în Aski, Cipru, și a fost păstor de oi. După ce a murit soția sa, a ales să ducă o viață ascetică. A ajuns episcopul Trimitundei, o cetate din apropierea orașului Pafos, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Spiridon a fost prins în timpul persecuției, schingiuit și întemnițat. A murit în anul 348 d.Hr, la 78 de ani.  

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. Este ocrotitorul bolnavilor şi vine la patul tuturor celor se află în suferinţă pentru a le alina durerea, dacă aceştia se roagă la el. Cele mai multe minuni au loc în bisericile şi în spitalele care poartă Hramul Sfântului Spiridon.

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. În fiecare an, pe data 12 decembrie, papucii Sfatului Spiridon sunt schimbați. Tradiția spune că ei se tocesc ca urmare a drumului parcurs spre vestirea lui Hristos în întreaga lume. După această tradiție, a venit și denumirea de „sfântul călător”. De asemenea, Sfântul Spiridon este patronul cizmarilor, cojocarilor şi olarilor.

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. În această zi, femeile nu au voie să lucreze. Prin urmare, nu se coase, nu se spală rufe, nu se face curăţenie. De asemenea, tot în această zi, familia în care există o femeie însărcinată trebuie să se roage sfântului ca atunci când îi va veni sorocul să nu nască copil cu malformații.

[citeste si]

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. Pentru a fi sănătoase și ferite de boli, în aceste zile, animalele trebuie să mănânce fân din mâna stăpânilor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel