Urmărește emisiunea live


Sfântul Ilie. Preotul ateu, supărat că-l cheamă Ilie. Mesaj fulminant

Ilie Toader, preotul ateu cunoscut drept Ion Aion, a spus că regretă că lumea i-a aflat numele.

"Aș fi vrut să rămân doar Ion Aion. (...) Așa că da, port numele prorocului Ilie. Scrie în Biblie despre acesta că a ucis – el cu mâinile și pumnalul lui – aproape 1000 de oameni, preoți ai altor religii. Acei oameni vor fi avut și ei părinți care îi vor fi plâns... așa cum plânge orice părinte după copilul mort.

Cred că nu există nedreptate mai mare a Vieții decât aceea de a supraviețui propriului copil. Ce lucru poate fi mai nefiresc de atât?...

Prin urmare, cum ar putea un Dumnezeu, Care se pretinde Atâta-Iubire-De-Oameni, să prețuiască un astfel de comportament odios?!? În așa măsură încât să trimită un car de foc și să îl ridice pe făptaș în slava cerului?!? CUM AR PUTEA?... Omul ăla a ucis! Unu, apoi zece, apoi treizeci, apoi sute și-ncă sute de oameni. „Și s-a dus Ilie la pârâul Chișonului și i-a înjunghiat acolo" (3 Regi cap. 18, vers. 40)...

Eu nu mai văd aici nimic sfânt. Nimic frumos. Nimic dumnezeiesc. Nimic plin de iubire, ci doar o pildă pentru jihadiștii de astăzi care ucid convinși că fac binele și că își slujesc Dumnezeul cel Bun.

Nu mai pot crede în așa ceva, iar această neputință este ori a mea, ori a religiei mele... De aceea, cum spuneam, „mă delimitez" și prefer să ratez de acum înainte Liturghia de Sfântul Ilie", a scris pe Facebook părintele care a renunțat la preoție după 11 ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel