Sertarul cu multe și de toate: cum să reorganizezi eficient lucrurile de minimă utilitate

Unsplash
Unsplash

Obiectele nefolositoare din casă pot sfârși într-un sertar sau pe un raft, creând în timp un spațiu dezordonat.

Fiecare casă poate avea un sertar unde lucrurile care nu ni se mai par utile sau care și-au pierdut funcționalitatea pot ajunge. Șireturi, lanterne, bonuri fiscale, becuri sau baterii, toate pot fi găsite în acel sertar. O caracteristică a acestor sertare este că pot fi un adevărat centru al dezordinii. Din această cauză, unele obiecte pe care le căutăm se pot ascunde la vedere sau se pot deteriora. 

În câțiva pași, un astfel de spațiu poate ajunge ordonat, în care fiecare obiect are locul său. Prima oară, ar trebui scos absolut tot din sertar, scrie o bloggeriță din SUA, Brittni Mehlhoff. Odată eliberat, se poate observa și de cât spațiu dispunem de fapt. Al doilea pas este sortarea obiectelor. Primul criteriu de sortare ar trebui să fie cel al funcționalității curente sau mai simplu, păstrăm sau aruncăm un anumit obiect. Un alt pas pe care întreprins în ordonarea obiectelor mai poate fi relocarea. Mărunțișul sau facturile își pot găsi loc în portofel sau într-un registru al casei. 

Înainte de a pune la loc ceea ce a rămas într-adevăr în sertar, ideal ar fi să putem compartimenta. Pentru asta se pot folosi tăvițe, cutii de plastic sau carton ori bucăți de carton care să împartă sertarul în spații mai mici, care să deservească obiectelor rămase. Păstrează pentru viitor un spațiu în care să poți pune noi lucruri fără o utilitate aparentă și de care să ai grijă periodic, pentru a împiedica dezordinea să se formeze la loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel