Senatoarea Franziska Giffey din Berlin, lovită în cap într-o bibliotecă. Germania se confruntă cu o serie de agresiuni împotriva politicienilor

Captură de ecran / Foto: Video Youtube BMFSFJ
Captură de ecran / Foto: Video Youtube BMFSFJ

A fost atacată senatoarea Franziska Giffey din Berlin.

Senatoarea pentru Afaceri Economice din Berlin, Franziska Giffey, din partea Partidului Social-Democrat (SPD), a fost rănită marți după-amiază într-un atac într-o bibliotecă din Berlin.

„Doamna Giffey a fost atacată brusc din spate de un bărbat într-o bibliotecă [...] în jurul orei 16:15 cu o pungă plină cu conținut dur și a fost lovită în cap și în gât”, au declarat poliția și procuratura din Berlin într-un raport comun.

„Suspectul a plecat apoi pe jos. Doamna Giffey a mers la spital pentru tratament ambulatoriu pentru dureri de cap și de gât", potrivit raportului.

Atacul asupra lui Giffey este cel mai recent dintr-o serie de agresiuni împotriva politicienilor din Germania înainte de alegerile pentru Parlamentul European din iunie, ceea ce a determinat apeluri pentru o mai bună protecție.

Într-o serie de postări pe X, fostul Twitter, Giffey a spus: „Sunt îngrijorată și șocată de creșterea ”culturii jocului corect”, în care persoanele care sunt active și angajate politic în țara noastră sunt din ce în ce mai expuse la atacuri presupus justificate și acceptabile”.

„Nu există nicio justificare pentru aceste atacuri. Ele reprezintă o transgresiune căreia noi, ca societate, trebuie să ne opunem cu fermitate", a adăugat ea.

Atacul a fost condamnat

Politicienii germani au condamnat atacul, inclusiv primarul Berlinului, Kai Wegner, care a declarat că „oricine atacă politicieni atacă democrația noastră. Nu vom accepta acest lucru. Ne vom opune tuturor formelor de violență, ură și incitare și ne vom proteja democrația”.

„Vom discuta consecințele în Senat, inclusiv pedepse mai aspre pentru atacurile asupra politicienilor”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, Matthias Ecke, unul dintre principalii candidați socialiști la alegeri, a fost spitalizat după ce a fost atacat de un grup de patru tineri în orașul Dresda din estul Germaniei, în timp ce lipea afișe de campanie.

„Atacurile asupra oficialilor aleși au crescut în ultimii ani, comentariile instigatoare la ură sunt făcute pe rețelele de socializare, iar violența verbală pregătește terenul pentru violența fizică”, a declarat Stephan Weh, șeful sindicatului poliției din Berlin.

El a adăugat: „Avem nevoie de o mai bună protecție penală pentru funcționarii publici și reprezentanții aleși, de întărirea personalului poliției și al sistemului judiciar.”

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, a declarat poliția, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel