SIIJ, desființare. Șerban Nicolae: Asta și-au dorit! Sub nicio formă!

Ema Apostu / 11 Martie 2019 / 20:20 Salveaza PDF Comentarii
Șerban Nicolae FOTO AGERPRES
Șerban Nicolae FOTO AGERPRES

Șerban Nicolae a făcut mai multe declarații, lansând o acuzație la adresa celor din USR, partidul inițiator al proiectului, respins, prin care se propunea desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Senatul a respins, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege iniţiat de USR. Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, este de părere că propunerea legislativă a parlamentarilor USR este făcută "pompieristic", "propagandistic" şi "ar duce la blocaj".

"Iniţiatorii au vrut probabil să ascundă adevărul. Această secţie a funcţionat (...) în cadrul DNA, exact pe aceleaşi principii. Instrumentul de presiune asupra judecătorilor, în special, şi a procurorilor - dacă îndrăzneau să aplice legea (...) erau puşi sub anchetă. Dacă aţi fi corecţi, dacă aţi fi oneşti, aţi spune adevărul până la capăt. (...) E adevărat! Socialistul Timmermans, colegul meu de partid, al socialiştilor europeni, absolvent al Facultăţii de Literatură Franceză, este probabil un specialist în organizare judiciară şi ştie cum ar trebui să fie instrumentate cauzele care îi privesc pe magistraţi. Propunerea legislativă nu poate fi votată sub nicio formă. Ea ar duce la blocaj şi probabil şi asta şi-au dorit şi iniţiatorii: să arate că nu poate funcţiona sistemul judiciar în România decât în forma comandată", a afirmat Şerban Nicolae.

Vezi și: Andreea Bălan, stop cardiac. Soțul artistei: Totul a fost un scenariu

Cele mai bune școli din București. Ce sector ocupă primul loc

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24