Secrete despre carnea de pui. Cum știi dacă este gătită suficient

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit secrete culinare legate de carnea de pui.

„Aripioară sau picior, ce bucată alegem din puișor? Carnea de pui este cea mai consumată carne la nivel mondial, în ultimii 50 de ani producția a crescut cu 200%. De ce ne place carnea de pui? Este o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul multor persoane.

Avantajul este că grăsimea de pui se concentrează în piele și imediat sub piele, de aceea este ușor de eliminat. Este o grăsime bogată în acizi grași mononesaturați (similari cu cei din uleiul de măsline). Însă contează foarte mult ce bucată de carne alegem, nu e totuna dacă e vorba de piept, aripioară sau pulpă de pui.

În 100g carne avem:


- pentru piept- 25g proteine, 4,5g grasime, aprox 150cal și 1-2 mg fier

- pentru pulpe- 22g proteine, 9g grăsime, 200cal și de 4 ori mai mult fier față de pieptul de pui

Despre aripioare nu e mare lucru de spus, sunt de 3-4 ori mai bogate în grăsime decât pulpele și multă carne nu prea alegi - dar asta nu le împiedică să fie delicioase.

Precizare importantă: alimentația pe care o primesc puii/găinile influențează în mod direct concentrația de nutrienți din carne. Hrana bogată în lucernă scade conținutul de colesterol, prezența semințelor de in duce la creșterea procentului de Omega-3, iar boabele de porumb dau grăsimii o culoare galbenă, datorită carotenului.

Un ultim secret: carnea de pui se consumă bine gătită, temperatura ridicată elimină riscul infestării cu salmonella. Cum știți că este gătită suficient? Căldura coagulează proteinele, așa că din moale și translucidă, carnea trebuie să devină fermă și de culoare albă, opacă.

Acum, că știți toate aceste secrete, întrebarea care rămâne este: ce bucată veți alege, aripioară sau picior?", a scris pe Instagram medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel