Sebastian Kurz, cancelarul austriac, leagă migraţia ilegală de creşterea antisemitismului

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz

Sebastian Kurz, cancelarul austriac, susține că oprirea migraţiei ilegale trebuie să se înscrie în lupta Europei împotriva creşterii antisemitismului.

Oprirea migraţiei ilegale trebuie să facă parte din lupta Europei împotriva creşterii antisemitismului, a afirmat miercuri la Viena cancelarul austriac Sebastian Kurz, în cadrul unei conferinţe consacrate combaterii tendinţelor antisemite şi antiisraeliene la care au luat parte şi lideri ai comunităţii evreieşti din Europa, relatează dpa.

'Un flux puternic de imigranţi proveniţi din ţări musulmane poate provoca probleme, cum ar fi o percepţie diferită asupra Israelului sau idei antisemite pe care nu am dori să le avem în societăţile noastre', a spus cancelarul austriac. Kurz a menţionat că opiniile antisemite nu sunt legate exclusiv de credinţa religioasă, multe persoane care nu sunt religioase manifestând astfel de opinii.

Conferinţa de la Viena a examinat toate formele de antisemitism, inclusiv prejudecăţile existente de mai multe secole în Europa, poziţia unor grupări politice atât de dreapta, cât şi de stânga şi antisemitismul în rândurile unor imigranţi. Consiliul evreiesc european, ce reprezintă circa 2,5 milioane de evrei de pe continent, a prezentat un plan de reglementare a acestor probleme cuprinzând, între altele, crearea unui post de emisar special şi a unui institut pentru combaterea antisemitismului în fiecare ţară.

Antisemitismul nu îi ameninţă doar pe evrei

Cercetătorul Armin Lange de la Universitatea din Viena, coautor al acestui plan, a subliniat de asemenea că trebuie extinsă programa şcolară astfel încât să le inculce elevilor o viziune cuprinzătoare şi pozitivă asupra religiei evreieşti. 'Educaţia despre Shoah nu este suficientă', a remarcat Lange, referindu-se la tendinţa de concentrare cu precădere asupra crimelor în masă comise de nazişti. Documentul mai consemnează că antisemitismul nu îi ameninţă doar pe evrei şi că ura se poate răspândi şi în direcţia altor minorităţi.

Comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, a afirmat în ce o priveşte că Uniunea Europeană trebuie să aplice presiuni sporite asupra migranţilor ca aceştia să adopte valorile europene. 'Mă tem că oamenii care vin în Europa nu vor să devină austrieci sau germani, vor să-şi aducă după ei cultura şi obiceiurile', a remarcat Jourova, membră a partidului populist ceh ANO. Participanţii la conferinţa de la Viena au avertizat totodată asupra răspândirii îngrijorătoare a discursului de incitare ură şi a altor forme de hărţuire. Ţările UE nu colectează date cu privire la manifestările de antisemitism într-o manieră exhaustivă, dar există studii care oferă o imagine asupra problemei.

Vezi și: Revocare Lazăr. Comisarul Vera Jourova: Aştept ca România să urmeze recomandările MCV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel