SCRISOARE VICTOR PONTA AMBASADE UE, SUA, COMISIA EUROPEANĂ. RADU TUDOR: Traian Băsescu își bate joc de justiție

Radu Tudor
Radu Tudor

Victor Ponta a transmis reprezentanţilor diplomatici ai SUA, Comisiei Europene şi ai tuturor statelor membre UE o scrisoare în care le solicită să analizeze declaraţiile de joi ale lui Traian Băsescu la adresa independenţei justiţiei.

Radu Tudor a comentat demersul făcut de Victor Ponta.

"Este un gest obligatoriu. Este oarecum tardiv. Mai sunt 60 de zile de chin pentru România cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Ceea ce face acum Victor Ponta ar fi trebuit să facă din vara anului 2012, chiar înainte de a pregăti referendumul pentru suspendarea și demiterea lui Traian Băsescu. Chiar și așa, această scrisoarea nu vine decât să arate reprezentanților țărilor UE și NATO că Traian Băsescu nu este nici pe departe acel lider moral, justițiar și protector al statului de drept, ba dimpotrivă! Românii simt altfel lucrurile decât le percep ei după operațiunile masive de intoxicare la care au fost supuși de diverși lideri ai regimului Băsescu. Eu sper ca acum liderii europeni să înțeleagă că președintele României își bate joc de justiție și de statul de drept", a zis Radu Tudor la Antena 3.

"Destinatarii scrisorii trebuie să îi ceară lui Traian Băsescu să nu mai facă presiuni asupra justiției și să nu mai amenințe magistrați și, în general, să respecte normele statului de drept. Eu sper să existe lideri europeni care să înțeleagă demersul lui Victor Ponta", a punctat Radu Tudor.

VEZI ȘI: SCRISOARE VICTOR PONTA AMBASADE UE, SUA, COMISIA EUROPEANĂ. Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de ATAC la INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel